Skip to content
Politică

Victorie pentru Trump! Reformă istorică a fiscalității și o uriașă tăiere de taxe în SUA

În noaptea de vineri spre sâmbătă, Senatul a adoptat cu un scor strâns (51 la 49) o reformă istorică a fiscalității și o uriașă reducere de impozite. Aceasta ar fi prima mare reformă a mandatului lui Donald Trump.

„Pentru prima oară după 1986, Camera și Senatul au adoptat o refondare majoră a fiscalității. O astfel de ocazie nu apare decât o dată într-o generație, depinde de noi să profităm de ea”, a declarat președintele Camerei Reprezentanților, republicanul Paul Ryan.

Textul de lege prevede următoarele: impozitul companiilor va trece de la 35% la 20%, simplificarea fiscală le va permite americanilor să-și declare veniturile pe echivalentul unei ‘cărți poștale’ și de asemenea, va abroga obligația de înscriere la asigurările de sănătate instaurată de Obamacare și va permite foraje petroliere pe teritorii protejate din Alaska.

Promotorii reformei au dat inițial asigurări că scăderile de impozite se vor autofinanța datorită creșterii economice, dar, potrivit experților unei comisii independente, circa 1.000 miliarde de dolari se vor adăuga la datoria publică actuală de 20.000 miliarde.

„În mijlocul nopții, senatorii democrați au trădat clasa mijlocie americană”, a declarat Nancy Pelosi, șefa democraților din Camera Reprezentanților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *