Skip to content
Politică

Videanu, detalii explozive în comisia ”Sufrageria”: O să vedeți candidați care au luat 137%!

cotidianul.ro

Fostul prim-vicepreședinte al PDL, Adriean Videanu, este audiat miercuri în comisia parlamentară ”Sufrageria”, unde a precizat că s-a ocupat de programul de guvernare și a coordonat numărarea paralelă a PDL:

”M-am ocupat de programul de guvernare pe care l-am coordonat și-n perioada alianței D.A. și mai aveam o chestie interesantă care a făcut și deliciul public, eu coordonam numărarea paralelă a partidului, pe care, iertați-mă să vă spun, dumneavoastră, PSD-ul, nu ați avut-o. Acesta e motivul pentru care, cu toată gențilețea, l-am invitat pe Viorel Hrebenciuc, vestitul Viorică, să vină la noi, să vadă cum facem numărarea paralelă. Aici vă spun cu toată sinceritatea. Dacă cineva se preocupa, putea să o facă un elev de la Tudor Vianu fără niciun fel de problemă. Este un format Excel, este atât de simplu, care în momentul în care s-a finalizat procesul electoral în secția de votare cu procesul verbal semnat de președintele secției de votare și reprezentanții tuturor partidelor politice, aici era cheia, datele principale de pe închidere de pe procesul verbal se comunicau cu celeritate organizațiilor județene și, într-un format Excel, noi le centralizam. E atât de simplu. Am văzut dezbaterile publice despre implicarea STS. Vă spun, un elev de clasa a XII-a putea să o facă, este extrem de simplu”, a afirmat Videanu.

Mai mult, potrivit Dcnews.ro, acesta a susținut că ”apropo de potențiale fraude”, la alegerile din 2009, există candidați care au luat 137%, unul dintre exemple fiind chiar comuna Olteni, din județul Teleorman.

”Noi am avut două staff-uri de campanie în 2009, schisma era destul de puternică. Președintele a avut unul și noi am cam fost lipsiți de informații, de ceea ce se întâmpla la staff-ul președintelui, pe care-l avea cu consilierii prezidențiali și cu noua generație de oameni politici, cu dl Baconschi, cu Sever Voinescu, la care vechea gardă nu avea acces. Unul a fost la noi, la partid, unde era problema de mobilizare a partidului, de organizare a reprezentanților la secțiile de votare. Candidatul PSD avea vreo șase reprezentanți în secțiile de votare, noi unul singur. Suspiciunea a existat și din partea noastră de fraudă și din partea dvs. Verificați în câteva comune din județul Teleorman și o să vedeți candidați care au luat 137%, apropo de potențialele fraude. Vă dau comuna Olteni, din județul Teleorman, luați-o și verificați-o”. a conchis acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *