Skip to content
Justitie

VIDEO 546 de cazuri de coronavirus în instanțele din România, 5 cazuri la terapie intensivă și 3 decese. Bilanțul crunt prezentat de Ministrul Justiției

facebook

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu a declarat, marți, într-o conferință de presă, că în instanțele din România sunt în prezent 546 de cazuri de infectare, 5 cazuri la terapie intensivă și 3 decese.

„Am fost în contact cu curțile de apel. Nu există o situație centralizată la fiecare Curte de apel. Sunt în legătură permanentă cu CSM. Pe baza datelor, avem 546 de persoane infectate în instanțe. 5 cazuri la Terapie Intensivă. La nivel național sunt 3 decese. În debutul pandemiei MJ a alocat fonduri și materiale necesare pentru protecția instanțelor și parchetelor.

Efortul financiar al MJ a fost de 34 milioane de lei. Situația trebuie permanent abordată cu măsuri, așa cum am luat măsuri în primă fază. Ministerul Justiției e pregătit să intervină în limita competențelor, dacă ajungem la concluzia că va fi necesară o intervenție de ordin legislativ, care să permită CSM să efectueze o organizare a activității în raport de provocările din fiecare instanță și parchet. În concluzie, suntem pregătiți să continuăm eforturile de echipare și suntem pregătiți să intervenim dacă situația o cere”, a declarat ministrul Justiției.


Amintim că cel mai recent bilanț național prezentat de Grupul de Comunicare Strategică arată că în ultimele 24 de ore au fost 7.304 cazuri noi de COVID-19, din 31.005 teste, iar alte 177 de persoane infectate cu noul coronavirus au murit. La terapie intensivă sunt 1.093 de pacienți COVID.

DETALII AICI: Bilanț tragic în România. Cel mai mare număr de decese din cauza COVID-19. Record de pacienți la ATI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *