În timp ce partidul lui George Simion se confruntă cu un val de plecări după acuze de conduită nedemocratică, liderul AUR este implicat într-o serie de acțiuni care au legătură cu regimul de la Kremlin.
Legat de prezența lui Simion în Ucraina, la mai multe întâlniri cu agenți ruși, Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării în R. Moldova, a afirmat, în direct, din platoul Puterea Știrilor, că nu acesta era urmărit de către serviciile secrete. Potrivit acestuia, serviciile secrete din Ucraina îl urmăreau pe un agent FSB.
„George Simion s-a întâlnit cu o persoană și, după cum e firesc, când este filat cineva, întotdeauna se fotografiază și se filmează. Serviciile secrete niciodată nu-și divulgă informațiile și nu fac publice dosarele. Poți să afli de la unul sau de la altul și avem confirmare de la un fost șef al serviciilor secrete din România că a fost așa. Și confirmarea lui Podoleac (consilierul principal al președintelui Zelenski), care a spus că el confirmă ceea ce au spus serviciile secrete din Ucraina. Dar nici Podoleac nu are dreptul să încalce legi, să trimită dosarul la București sau la Chișnău să spună: uitați-vă ce avem noi.”
Un alt exemplu, spune fostul ministru al Apărării, este Viktor Orban, premierul Ungariei. Nimeni nu-și pune nimeni întrebarea dacă acesta este sau nu agent FSB. Pentru că acest lucru nu contează, explică Șalaru.
„Viktor Orban este omul lui Putin, îi promovează politica lui Putin. Ce rost are să te mai întrebi… Deci el este periculos, nu prin faptul că poate cândva a fost racolat de FSB. Nu. El este periculos prin ceea ce face astăzi din postura de prim-ministru al Ungariei. Și ceea ce face el este o crimă îndreptată împotriva Uniunii Europene și împotriva NATO și în primul rând împotriva Ucrainei, fiindcă el supune Ucraina anumitor riscuri. Iar ceea ce fac acești oameni, care spun că Ucraina trebuie să meargă la negocieri de pace, că nu trebuie să sprijinim Ucraina, că Rusia are dreptate, că Ucraina trebuie să dea înapoi anumite teritorii… Oamenii aceștia au un IQ mai scăzut, fiindcă noi înțelegem cum s-a ajuns în 2024, cum s-au trasat frontierele, cum s-au recunoscut frontierele reciproc”, explică Anatol Șalaru.
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News