VIDEO Adevărata poveste a spionului Alex Piscan: „Efectiv nu scăpai de el”

foto Facebook Alex Piscan

Editorialistul PS News Bogdan Stoica prezintă adevărata poveste a spionului ploieștean Alex Piscan. Amintim că acesta a fost arestat preventiv după ce a fost acuzat de procurorii DIICOT de infracţiunea de trădare în favoarea Rusiei. Piscan ar fi trimis la Ambasada Rusiei de la Bucureşti imagini cu obiective militare româneşti sau aparţinând NATO amplasate lângă Tulcea, dar şi imagini cu un convoi militar care se deplasa spre Ucraina.

Potrivit profilului său public de Facebook, Alexandru Piscan urma să candideze pentru funcția de primar al orașului Ploiești.

Adevărata poveste a spionului Alex Piscan

„Salutare tuturor, mai ales celor interesați de povestea spionului Alex Piscan, o poveste difuzată absolut idiot de mai tată mass-media din țara asta, cu excepția Pro TV care a adăugat un plus de conținut relevant pentru ce vreau să vă spun eu despre Alex Piscan, marele spion prins zilele trecute, spionul pentru Rusia. Alex Piscan este probabil cel mai cunoscut nimeni din Ploiești, provenind din zona PDL. Acum vreo 10 anișori efectiv nu scăpai de el. Deci dacă treceai pe stradă și el afla că ai, nu știu o sifonărie, o firmă de termopane sau că ești director undeva, sau ziarist, sau politician, sau polițist. Deci efectiv se purta ca un fan disperat și insista absolut teribil și neplăcut să faci cu el o poză, să vei cu el o cafea, să spună ce planuri are. N-avea decât planuri grandioase, să fie președinte. Mă mir că acuma recent se apucase de Primăria Ploiești, pentru că el țintea mult mai sus. Și mai avea o problemă, povestea niște lucruri care nu păreau adevărate, ca să spun delicat. Deci părea că minte de îngheață apele la nivel patologic, deci debita niște chestii și de asta nici n-a făcut pui pe nicăieri.

Eu, de exemplu, cred că i-am dat Block după vreo 3-4 ani, după ce fiecare întâlnire cu el era ca un interogatoriu și mă simțeam obligat să ascult minciuni peste minciuni. Dar minciuni d-alea gogonate de copil, nu de adult. Și d-aia eu am crezut tot timpul că Alex Piscan e un tip care nu și-a găsit rețeta, ca să o spun delicat. Alții l-au crezut. Nu știu, genul ăsta de grandomanie când povestești de personaje globale, bă nu știu, unii cred. Ca să înțelegeți, el a lucrat o perioadă la o agenție de publicitate din Los Angeles. Grafică. Da, deci lucrat în computer. Știți cum povestea el asta? Am lucrat cu Nike, am lucrat cu Los Angeles Lakers. Deci înțelegeți personajul? Eu am murit de râs când am auzit că ăsta e spionul rus, pentru că nu înțelegeam la ce poate folosi ăsta.

Dacă făcea asta din 2022, de ce l-au oprit abia acum? Nu era mai bine că la începutul războiului să nu le dăm rușilor nicio șansă, să arătăm că știm ? Sau cumva cineva din serviciile noastre a știut că Alex Piscan nu este tocmai cea mai sclipitoare minte pusă în slujba Rusiei și și-a bătut joc de ruși? Tot ce poate furniza Alex Piscan .. mă uit la gardul ăla, omul are 1,60 sau mai jos. Adică pentru el gardul ăla este, nu vreau să fiu rău, dar Alex Piscan nu are niciuna din calitățile unui spion. Nici p-alea fizice. Cred că nici pe cele ne-fizice. Ca să fiu delicat, din nou.

Mai degrabă, în opinia mea, dat fiind că Alex Piscan n-a primit bloc ca de la mine, de la toată lumea importantă din Ploiești Prahova, s-ar putea ca relațiile lui să fi fost importantă pentru ruși. Sau poate că ce a livrat Alex Piscan, poze de peste gard cu mâna în sus, că v-am zis că nu-i foarte înalt și de alea pe whatsapp, poate că pe toată lumea durea în cot, dar l-au lăsat și l-au folosit ca să-l dea pe la afară din țară. Pentru că e destul de greu să dai un personaj diplomatic. Îți trebuie un motiv întemeiat. Și poate că rusul era foarte abil în a spiona prin alte metode. Iar ai noștri n-au avut probe. Și atunci au folosit proba Alex Piscan, care era foarte simplu de prins și de mărturisit sub anchetă. Exact la fel cum l-au prins pe Dragnea cu dosarul celor 20.000 lei pârliți cu cele două fete care nu lucrau la nu știu unde, lucrau la el la partid. Și ăla a fost marele dosar al lui Dragnea, nu furturile de 1.000.000.000 euro sau, mă rog, măgăriile de care era acuzat, ci un prăpădit de prejudiciu de 20.000 lei. Din păcate, cred că Alex Piscan a fost folosit pentru ca rusului să i se poată face un dosar solid de declarare persona non grata.

Dacă trece o coloană de mașini prin centrul orașul militar și le filmez, nu văd unde e problema. Problema poate fi alta. Alex Piscan acum câțiva ani, după ce I-am dat Block și nu mai știam ce face, s-a dus la un amic de-al meu cu o cârciumă, din Ploiești, s-a dus într-o uniformă care nu-i aparținea și care reprezenta uniforma unui stat cu o anumită apartenență. Ăla m-a sunat și m-a întrebat: Bă, ăsta, micul Piscan a devenit trupe speciale?

Cred că Alex a făcut câteva greșeli în dorința lui de atenție și de a fi cineva. Nu vreau să se înțeleagă că îl scuz, dar mi se pare că ăsta micul este folosit ca catalizator pentru eliminarea unui spion rus pe bune. Mi se pare cumva nedrept că prăpăditul ăsta o să ajungă săracul la pușcărie. Nu zic că e nevinovat, zic doar că abilitățile lui psihice îl transformă, în viziunea mea, mai degrabă, într-o victimă decât într-un criminal”.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: