VIDEO Administrație marca Nicușor Dan. Alexandru Pânișoară: Ne confruntăm toți cu problema asta

 

 

Prezent în studioul emisiunii Puterea Știrilor, Alexandru Pânișoară, candidat la Primăria Capitalei din partea Partidului Ecologist Român, a vorbit despre problemele orașului, bugetul, resursa umană dar și despre modul cum ar putea fi dezvoltat acesta din punctul său de vedere.

„Bani există și nu vorbim doar de bugetul Capitalei, acesta este doar un vehicul cu care putem accesa multe alte fonduri, dar în același timp, ceea ce se exclude din calculele tuturor primarilor de până acuma, cred că a fost așa. Timid a atins acest subiect Oprescu, dacă nu mă înșel, când s-a făcut parcarea subterană de la universitate, respectiv parteneriatele public-private.

Sunt extrem de multe companii mari, internaționale care sunt dispuse să investească în diferite proiecte, evident acolo unde au interes și pe care Bucureștiul le poate pune la dispoziție, cum ar fi parcuri științifice și tehnologice. Bucureștiul nu are așa ceva. S-a încercat ceva pe la Măgurele, pentru că la Politehnica de exemplu, toți studenții și toți profesorii sunt nevoiți să se trambaleze până la Măgurele, că acolo au unde să facă practică și să profeseze când ar putea fi în București, chiar lângă ei, pentru că există și teren”, a afirmat candidatul PER.

Un alt exemplu ar fi parteneriatul public-privat în ceea ce-nseamnă restaurarea patrimoniului, a completat acesta.

„Sunt foarte multe companii, că avem și monumente destul de generoase, nu doar căsuțe care pot fi restaurate și consolidate și valorificate. Deci aceste componente se pot acoperi din bani privați. Iar pe de altă parte, vorbim, de exemplu de termoficare, avem fonduri europene, inclusiv companii care ar putea fi incluse. Și aici, din nou, ne întoarcem la aceeași problemă: slaba pregătire și proasta calitate a oamenilor din administrație, fie că vorbim de funcționari sau de cei care îi înconjoară pe decidenții politici.

Sunt oameni de o foarte proastă calitate și rezultatul vedem în fiecare zi pe stradă, pentru că sunt decizii proaste, că sunt prost consiliați. Sunt proiecte prost scrise. Sectorul 1 a ratat foarte multe fonduri europene din incompetență că n-au fost capabil să depună în termen niște cereri. Adică nici măcar nu era ceva complicat”, a explicat Pânișoară.

Acesta a subliniat în continuare diferența față de celelalte primării de sector, care au reușit să acceseze acest tip de fonduri.

„Adică e clar că acolo e o problemă de resursă umană, de ceea ce lipsește autorității și ne confruntăm toți cu problema asta. Oricine a interacționat cu cele șapte primării din București pe o speță similară s-a confruntat cu șapte practici diferite. Ceea ce lipsește și asta o poate face primarul din prima zi este să stabilească proceduri operaționale și de sistem. Este primul lucru și nu te costă niciun ban. Da, nu te costă niciun ban, pentru că așa nu te mai confrunți cu arbitrariu, cu judecăți de valoare. Ai niște reguli foarte clare, predictibile. Orice om care interacționează cu autoritate știe din prima la ce să se aștepte.

Dacă se confruntă cu un abuz, știe cui să adreseze și care e răspunderea, despre asta vorbim. Responsabilitate, eficiență, eficacitate, economie. Astea sunt principii de bază în în administrația publică. Dar trebuie să cunoști lucrurile astea. Domnul Piedone, v-am spus, nu le știe, pentru că ceea ce face pe Tiktok este exact opusul a ceea ce spuneam aici. Sunt principii de bază cu care funcționează administrația în toată lumea, nu doar în România”, a completat Alexandru Pânișoară, candidat la Primăria Capitalei din partea PER.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: