VIDEO Adrian Câciu: Am crescut rata de absorbție a fondurilor europene de la 74 la 98%

sursa: Inquam

Prezent în cadrul emisiunii Puterea Știrilor, Adrian Câciu a vorbit despre rata de absorbție a fondurilor din acest an, comparativ cu anii anteriori. Acesta a amintit faptul că și ministrul de dinainte, respectiv Marcel Boloș, a crescut rata de absorbție, de la 51% la 74%.

„Deci a fost o situație de foc continuu în care noi am reușit să ajungem până la acest moment pe exercițiul anterior la 98%, un rest din politica de coeziune. Și închidem la 100%, avem toate declarațiile depuse la Bruxelles. Când a intrat la guvernare PSD-ul, nu era nimic, erau doar 80 de miliarde despre care se vorbea la televizor, ca și cum a venit cineva de la Bruxelles cu banii.  Vreau să fie lucrurile clare. Nu era niciun document scris, niciun program operațional, niciun acord de parteneriat. România n-avea nimic în noiembrie 2021. S-a semnat în septembrie, că s-a dorit, imediat după ce a fost scos USR-ul de la guvernare, o semnare pe picior rapid a PNR-ului României, dar era un document semnat și atât”, a subliniat ministrul Fondurilor Europene.

Acesta a afirmat în continuare faptul că România nu primise la momentul respectiv niciun ban, niciun avans și că tot ce se făcuse erau angajamentele Comisiei față de noi, ale noastre față de organismul european. În ce privește implementarea proiectelor, ne aflam foarte departe la acel moment.

„Mandatul lui Boloș, de exemplu, a fost foarte mult pe partea de programare. A trebuit să facă acordul de parteneriat al României ca să putem primi cele 46 de miliarde de euro din coeziune, să încheie toate programele operaționale, să facă descentralizarea fondurilor europene, pentru că avem opt programe regionale la dispoziția agențiilor de dezvoltare regională, dar nu a avut și timpul necesar să intre în implementare”, a afirmat Adrian Câciu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: