VIDEO Adrian Veștea: Voi pleca de la minister. A fost un portofoliu cu foarte multe provocări

Foto PS News

 

Prezent la Consiliul Național al Partidului Național Liberal (PNL), eveniment în cadrul căruia Nicolae Ciucă, actualul președinte al formațiunii politice, a primit validarea oficială pentru a candida la alegerile prezidențiale, Adrian Veștea a vorbit pentru PS News despre mandatul său de ministru al Dezvoltării și despre ceea ce îl așteaptă la Consiliul Județean Brașov.

„Este o perioadă în care trec de la funcția executivă de ministru al Dezvoltării, la cea de președinte al Consiliului Județean Brașov, o poziție pe care de altfel am mai ocpuat-o în ultimele două mandate.

Sunt foarte multe provocări pe care doresc să le parcurg pe parcursul acestui nou mandat care mi-a fost încredințat de către brașoveni. Multe dintre ele se vor baza pe infrastructură, lucru care de altfel l-am făcut și în mandatele anterioare: fie că vorbim despre proiectele din sănătate (și sunt mai multe oferte care vor viza infrastructura medicală din județul Brașov), fie că vorbim despre infrastructură rutieră, fie că vorbim despre extindere aeroportului de la Brașov. Sunt proiecte pe care le primesc și pe care sunt pregătit să le implementez”.

Întrebat dacă se bucură că se reîntoarce la Consiliul Județean Brașov, Veștea a răspuns:

„Evident, dar a fost o experiență foarte bună această perioadă. A fost o experiență pe care cred că și-o dorește orice persoană care este implicată în politică și în administrația publică pentru că Ministerul Dezvoltării a fost un minister cu foarte multe provocări. Am învățat multe lucruri care mă vor ajuta, ulterior”.

A fost un mandat dificil, exercitat în contextul Coaliției?

„Nu pot spune că a fost dificil. Contează cel mai mult să ne facem treaba. Nu sunt o persoană care să creeze dispute și tot felul de situații tensionate. Scopul a fost acela de a rezolva lucrurile și am fost alături de toți colegii mei din administrația publică indiferent de culoarea lor politică”.

În ceea ce privește succesorul său la ministerul Dezvoltării, Adrian Veștea spune că nu poate oferi încă un nume.

„Cu siguranță va fi o persoană pe care partidul o va identifica și o va propune”, a spus Veștea.

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea, a declarat miercuri, 11 septembrie a.c., la finalul şedinţei de Guvern, că va pleca de la minister „în momentul în care voi ajunge să depun jurământul”, după ce a fost ales preşedinte al CJ Braşov.

„Voi pleca de la minister în momentul în care voi ajunge să depun jurământul, conform prevederilor legale. În a doua jumătate a lunii octombrie, aceasta, conform calendarului electoral, este perioada care este prevăzută de a depune jurământul după ce începând cu data de 27 septembrie urmează să toate documentele să urmeze un parcurs din punct de vedere electoral, să ajungă la judecătorii pentru a fi validaţi fie primari, fie consieri locali sau judeţeni sau preşedinţi de consilii judeţene”, a declarat Adrian Veştea.

El a fost întrebat şi despre posibilii înlocuitori la conducerea Ministerului Dezvoltării.

„Cu siguranţă că la nivelul coaliţiei se va desemna o persoană care poate duce mai departe proiectele care sunt deja în derulare la Ministerul Dezvoltării, sunt de asemenea foarte multe jaloane care sunt pe PNRR şi am toată convingerea că se va găsi persoana competentă”, a precizat ministrul.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: