VIDEO Alegeri prezidențiale. Amuza: Singura certitudine din sondaje este că Marcel Ciolacu ajunge în turul al doilea

sursa: facebook

Candidații PSD și PNL, Marcel Ciolacu, respectiv Nicolae Ciucă, ar putea să-și dispute finala alegerilor prezidențiale, arată rezultatele unui sondaj CURS.

Sociologul Antonio Amuza a comentat aceste rezultate în cadrul emisiunii Puterea Știrilor, subliniind că singura certitudine din sondaj este că Marcel Ciolacu va ajunge în turul al doilea. Cu toate acestea, ceilalți candidați rămân în marja de eroare.

„Pare că singura certitudine pe care o avem în sondajul pe care l-ați prezentat ar fi mai degrabă faptul că Marcel Ciolacu ajunge până la urmă în turul al 2-lea. Toate celelalte nume, din punctul meu de vedere, așa cum a fost prezentată metodologia sondajului respectiv, îi plasează în marja de eroare pe fiecare dintre cei patru combatanți ai lui Marcel Ciolacu, chiar și pe Elena Lasconic  care are un procent destul de mic acolo, 11%, distanța destul de mare până la Nicolae Ciucă, dar sigur urmează o perioadă de campanie electorală în care fiecare dintre acești candidați pot cu adevărat să-și facă vocea auzită.

Dacă Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă se bucură cumva de infrastructura de partid, de rolurile pe care le au la nivelul societății, care automat le oferă o platformă de comunicare cu electoratul, în cazul celorlalți reprezentanți, mai ales cei care provin din zona opoziției, s-ar putea să fie un pic mai complexă posibilitatea sau încercarea de a se face auziți și vor miza pe greșelile pe care le fac cei din establishment. Deci, aș spune că uitându-ne strict pe acest sondaj, pentru că între timp au mai apărut și altele. Aș spune că în momentul acesta singura certitudine pe care o avem este un Marcel Ciolacu în topul intențiilor de vot.

Ar deveni o știre în momentul în care Marcel Ciolacu, care iată, ar fi pe primul loc în acest moment, ar și obține victoria în turul al 2-lea”, a declarat sociologul.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: