VIDEO Alegeri prezidențiale. Romașcanu: Mircea Geoană nu poate vinde povestea că vine să repare ce au stricat alții

Inquam Photos / Octav Ganea
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a comentat posibila candidatură a lui Mircea Geoană la alegerile prezidențiale, exprimând îndoieli cu privire la succesul acestuia.

„Mircea Geoană iarăși este un om cu trecut. El are un trecut în PSD, a fost președintele Partidului Social Democrat. Dumnealui a ieșit acuma în fața oamenilor ca și când ar fi plecat dintr-o cutie în care a stat acolo 30 de ani și acuma vine să repare ce au stricat alți, nu va putea să vândă povestea asta. Vorbește foarte mult cu tinerii care nu au fost, nu au memoria acelor ani, dar noi o avem. Știm cine a fost Mircea Geoană, lumea în general știe cine a fost el. Eu nu cred că are tracțiune pe zona asta de independent, pentru că nu este în primul rând independent”, a declarat Romașcanu.

El a subliniat că, deși Geoană ar putea lua câteva voturi, PSD rămâne încrezător în baza sa solidă de votanți. De asemenea l-a criticat pe Geoană pentru mesajele sale despre situația din România, sugerând că acesta folosește funcția sa la NATO într-un mod imoral, fiind într-o „campanie nedeclarată”

„Orice candidat poate crea probleme, dar există voturile pro și noi avem toți votanții PSD-ului și sunt și votanții lui Marcel Ciolacu și asta rezultă din studiile sociologice. Plus avem oamenii care au beneficiat de politicile pe care le-a avut Partidul Social Democrat. Plus avem o bază de nehotărâți către care putem transmite mesajele pe care le considerăm și care arată ceea ce am făcut pentru oameni. Iar Mircea Geoană poate să ia niște voturi din zona nehotărâților sau a celor contra PSD-ului, cum este el acum. Dar în același timp constatăm o chestiune uitându-mă și eu pe sondajele care au mai apărut, nu a luat de la domnul Geoană nimeni altcineva decât doamna Lasconi care este în cu totul altă barcă decât ar trebui considerat Mircea Geoană. Deci acolo se de o luptă pe niște oameni care sunt nemulțumiți și care își caută o alternativă.

Eu nu cred că este Mircea Geoană o alternativă. Dumnealui poate crede că da, văd că întârzie cu candidatura, s-a mai calmat cu campania, mai iese din când în când cu comunicate cum că e groaznic în România, lucru urât de altfel pentru cineva care ne reprezintă la nivel internațional și care poate să fie citat cu aceste mesaje în cancelariile.

Eu i-aș cere condica de prezență de la NATO dacă oamenii au așa ceva. Problema este că folosește minim imoral funcția de acolo fiind într-o campanie nedeclarată în România. Dar repet, când ești secretar general NATO român și tu spui că în România este un dezastru, ai altă greutate când spui lucrul ăsta. Cum vrei să folosești greutatea ta în a câștiga voturi în România gândește-te și la ceea ce înseamnă ce scoți pe gură din postura respectivă”, a spus Romașcanu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: