Într-o intervenție recentă la emisiunea Puterea Știrilor, deputatul PNL Alexandru Muraru a recunoscut că o altă formulă de guvernare nu se poate construi pe actualul Parlament.
„În ciuda a ceea ce ne dorim unii dintre noi, eu sunt unul dintre cel care am votat o alianță cu PSD. Nu mi-am dorit o alianță cu PSD. Aș putea să cred că putem încerca o altă alianță, dar în momentul de față, matematica este neiertătoare. În momentul de față este, fără îndoială, faptul că o altă formulă de guvernare nu se poate construi pe actualul Parlament. Eu cred și am mai spus în alte emisiuni că așa cum arată astăzi lucrurile după alegerile parlamentare de pe 01/2024 sentimentul meu este că în Parlament nu vom avea schimbări foarte mari.
Vă spuneam că cred că suntem obligați și vom fi obligați să mergem în aceeași formulă de guvernare după 1 decembrie. Și mai cred, de asemenea, că în condițiile în care vom avea candidați separați pentru alegerile prezidențiale, este aproape imposibil de imaginat liste comune la alegerile parlamentare. Vă aduc aminte că listele trebuie depuse în jurul datei de 15 octombrie, listele la parlamentare, pentru că este un calendar care spune când pot fi organizate sau când trebuie depuse listele și toate procedurile în funcție de data alegerilor parlamentare, ori având în vedere pe 1 decembrie, practic listele ar trebui depuse în jurul datei de 15 octombrie.” a declarat Moraru.
De asemenea, deputatul PNL a adăugat că separarea candidaților la alegerile prezidențiale între PNL și PSD face improbabilă realizarea unor liste comune la alegerile parlamentare, datorită termenului limită strâns pentru depunerea listelor.
decembrie, practic listele ar trebui depuse în jurul datei de 15 octombrie.
„Mai sunt 3 luni, ar putea părea mult, dar în realitate este puțin, pentru că partidele trebuie să aibă congrese. PSD am văzut că a stabilit un congres în jur de 22 august. Partidul Național Liberal va avea probabil ceva mai târziu, în jur de 15 septembrie vom avea congresul pentru desemnarea candidatului la prezidențiale și, sigur, în condițiile în care aceste partide vor avea aceste structuri statutare, mă tem că este dificil, pentru că astăzi, când vorbim, lucrurile arată, așa cum știți, cu candidați separați, cu liste separate și aceasta n-a fost o chestiune neapărat din vina noastră. Eu vă aduc aminte că în ultimele zile, înainte de 9 iunie, președintele PSD, Marcel Ciolacu, spunea că PSD va avea imediat un congres în următoarele zile și că Partidul Social Democrat nu poate să nu aibă candidat propriu la alegerile prezidențiale deși exista o înțelegere informală că președintele Ciucă va fi candidatul comun pentru alegerile prezidențiale și PSD va avea poziția de prim-ministru
Mergem separați pentru alegerile prezidențiale. Repet, dacă partenerii noștri nu revin la sentimente mai bune, dar matematic, vă spun ei știu un lucru pe care îl știm și noi, și dumneavoastră, jurnaliștii, și el știe și opinia publică că tot acest entuziasm al PSD-ului se oprește în turul doi. Deci, matematic, un candidat PSD nu poate câștiga alegerile prezidențiale și nu va câștiga alegerile prezidențiale. Dar cred în același timp că dacă ajungem în această situație nu mai putem avea același tip de înțelegere pe care l-am fi avut dacă am fi mers cu un candidat comun pentru candidatura” explicat Muraru.
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News