VIDEO Alexandru Muraru: PNL a gestionat crize majore și a rămas la guvernare cinci ani

sursa: X

Biroul Electoral Central a anunţat, miercuri, rezultatele finale ale alegerilor locale din iunie 2024, respectiv pentru primari, consilii locale, consilii judeţene, preşedinţii consiliilor judeţene, Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi primarul general al Capitalei.

„Deputatul PNL Alexandru Muraru a declarat în cadrul emisiunii Puterea Știrilor că Partidul Național Liberal a obținut rezultate bune și onorabile, având în vedere circumstanțele dificile în care a guvernat.

Cred că aceste rezultate sunt niște rezultate bune, onorabile, dacă luăm în considerare câteva lucruri. În primul rând, trebuie să întăresc această idee, că un partid aflat la guvernare într-o perioadă critică pentru România este un partid care în mod natural decontează. Noi am venit la guvernare în noiembrie 2019, când țara era într-o situație grea, după o guvernare PSD foarte toxică. Vă aduceți aminte cu niște măsuri care au prejudiciat grav imaginea țării în Europa și niște măsuri economice care de asemenea au vulnerabilizat bugetul, cu o situație socială tensionată. Și apoi, sigur, după ce am preluat guvernarea, a venit o perioadă dificilă, cum vă spuneam, cu criză pandemică, criză energetică, izbucnirea războiului purtat de Federația Rusă împotriva Ucrainei în februarie 2022. Deci toate aceste lucruri au făcut ca guvernarea să aibă costuri, costuri care s-au văzut sigur și în scorul Partidului Național Liberal.” a spus deputatlul PNL

El a subliniat că PNL este singurul partid din Europa care a fost la guvernare neîntrerupt timp de cinci ani.

„Eu vă aduc aminte că în 2020 noi am câștigat alegerile locale pentru prima dată în istoria României, singuri, nefiind într-o alianță. De fapt, am scos aproape scorul PSD-ului de astăzi. Dar ceea ce vreau să vă spun este că, totuși, dacă ne uităm la rezultatele alegerilor locale și la rezultatul la alegerilor europarlamentare, vă pot spune că Partidul Național Liberal este singurul partid astăzi din Europa, care se află de 5 ani neîntrerupți la guvernare.” a spus Alexandru Muraru.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: