Skip to content
Magazin

VIDEO Alexei Navalnîi, victorie din închisoare în lupta cu Putin. Filmul „Navalny” a primit Oscarul pentru cel mai bun documentar

Filmul realizat de regizorul canadian Daniel Roher, care analizează ascensiunea politică a lui Alexei Navalnîi, cel mai mare adversar al președintelui rus Vladimir Putin, a câștigat Oscarul 2023 pentru cel mai bun documentar.

În discursul său, Roher l-a amintit pe liderul opoziţiei lui Putin, Nalanîi, care nu a putut fi prezent la ceremonie.

„Există o persoană care nu a putut fi cu noi aici în seara asta, Alexei Navalnîi, liderul opoziției ruse, care rămâne în izolare”, a spus regizorul Daniel Roher după ce a primit statueta de aur.

În vârstă de 46 de ani, Alexei Navalnîi este încarcerat într-o închisoare de maximă securitate din afara Moscovei, după o condamnare pentru delapidare.

Navalny | Where to watch streaming and online in New Zealand | Flicks

După episodul otrăvirii cu novichok, el l-a acuzat pe Vladimir Putin că se află în spatele tentativei de asasinat. Kremlinul a negat implicarea în otrăvirea celui mai mare adversar al preşedintelui rus.

În filmul documentarul „Navalny” este prezentat opozantul lui Putin cum se recuperează în Germania după ce, în Siberia, a fost otrăvit cu o toxină periculoasă provenită din era sovietică, novichok.

Conform unor informaţii ulterioare, se pare că Navalîi a fost transferat într-o închisoare de maximă securitate din satul Melekhovo din regiunea Vladimir, în apropiere de Moscova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *