Skip to content
Societate

VIDEO Alunecări de teren pe o autostradă dată în folosinţă de trei ani. Au fost impuse restricţii

Captură Video
" "

Un tronson al Autostradăzii Transilvania, Gilău-Nădăşelu, s-a surpat la numai trei ani de când a fost inaugurat. Nu este pentru prima dată când apar astfel de probleme în zonă, conform dejeanul.ro.

„Autostrada muzeu” dintre Gilău şi Nădăşelu a avut nevoie de ani de zile pentru a fi inaugurată. După ce lucările au fost abandonate în 2012 şi ulterior reluate, au fost finalizate cu greu în 2018. De atunci, în zonă au apărut mai multe probleme, inclusiv cu surparea.

" "
" "

Şi de această dată este vorba tot de surprări.

Potrivit Dejeanul, taluzul a luat-o la vale cu tot cu rigolele de scurgere, pe o distanţă de mai mulţi kilometri. Surparea în dreptul kilometrului 52, pe sensul de mers de la Nădăşelu la Gilău.

Pentru că au apărut denivelări şi în asfalt, o bandă de circulaţie a fost închisă, iar viteza de circulaţie a fost limitată la 60 de kilometri pe oră.

Potrivit sursei citate, reprezentanţii CNAIR spun că alunecările s-au produs din cauza cantităţilor însemnate de precipitaţii din ultimele săptămâni, dar menţionează că autostrada se află în perioada de garanţie.

“CNAIR a notificat antreprenorul pentru remedierea defecţiunilor apărute, în cel mai scurt timp. Lucrările vor fi executate pe cheltuiala acestuia”,au transmis reprezentanţii companiei.

Lotul de autostrada de la Gilău la Nadaselu a fost inaugurat în anul 2018, deşi era finalizat în 2016. Acest lucru s-a întâmplat din cauză că viaductul peste Someş de la Gilău a aşteptat şase ani pentru a fi realizat. Tocmai lipsa acestui pod a împiedicat deschiderea circulaţiei timp de doi ani, iar tronsonul a fost botezat de şoferi „Autostrada Muzeu”.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *