VIDEO Ambasadorul R. Moldova în România: În ciuda presiunilor Rusiei, Maia Sandu va câștiga alegerile

Pornind de la o analiză realizată de Reuters, potrivit căreia, indiferent de rezultatele alegerilor din R. Moldova, Rusia va continua să atragă în sfera sa de influență statele ex-sovietice, ambasadorul Victor Chirilă afirmă că are convingerea că Maia Sandu va câștiga alegerile din toamnă.

„Ar fi bine, din punctul meu de vedere, să câștige din primul tur, pentru că astfel nu vom da posibilitatea Rusiei să intervină în procesele noastre democratice. Dacă, totuși, va fi al doilea tur, acesta îi va oferi Rusiei spațiul de a continua presiunile. Și vedem că acestea sunt tot mai agresive, tot mai murdare. Sunt canalizațe sume enorme. Conform unor date publicate săptămâna trecută, această sumă se ridică la 15 milioane de euro, bani canalizați în Republica Moldova pentru a cumpăra voturi”, a afirmat ambasadorul R. Moldova în România, în cadrul emisiunii Puterea Știrilor.

Mai mult, a spus acesta, știrile false răspândite zilnic nu fac decât să semene neîncredere în rândul cetățenilor vizavi de instituțiile din Republica Moldova.

„În fiecare zi o instituție din Republica Moldova este atacată prin știri false. Evident, noi le atragem atenția oamenilor să fie atenți, să se informeze din surse directe, concrete, de la instituțiile respective, să nu acorde încredere unor știri neverificate. De asemenea, tot mai des sunt amenințări, alerte teroriste. Acestea sunt false, dar creează o psihoză în societate, sau, cel puțin, asta urmăresc cei care le lansează și știm foarte bine cine le lansează. De asemenea, avem știri că unii tineri sunt pregătiți pentru destabilizări, pentru organizarea unor violențe pe stradă. Dar instituțiile noastre lucrează bine, urmăresc toate aceste mișcări, unele rețele sunt deconspirate, au avut loc și arestări. Deci nu vom permite ca Federația Rusă să destabilizeze situația în Republica Moldova. În ciuda acestor presiuni, președinta Maia Sandu va câștiga aceste alegeri. Și cred că și cetățenii înțeleg și văd foarte bine presiunile care sunt exercitate asupra noastră și evident că majoritatea cetățenilor sunt nemulțumiți de faptul că cineva din exterior încearcă să perturbe procesele democratice, încearcă să ne influențeze, să ne fure votul, pentru că acest lucru se întâmplă. (…) Vom răspunde prin vot la toate aceste presiuni, la toate aceste incursiuni nedorite din partea Federației Ruse în interiorul democrației noastre”, a subliniat ambasadorul R. Moldova la București.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: