VIDEO Anatol Șalaru: Contează mai puțin cine va fi ministrul Apărării, important este că va fi un guvern pro-european

Anatol Șalaru, invitat Puterea Știrilor 18.12

 

 

În contextul negocierilor pentru noua coaliție guvernamentală, formată din PNL-PSD-UDMR și minorități, Anatol Șalaru, a vorbit, în cadrul emisiunii Puterea Știrilor, despre posibilele priorități ale viitorului ministru al Apărării.

„Ca țară membră NATO, ca stat cu rol geopolitic deosebit de important, care a pornit pe calea modernizării și dotării armatei naționale, România trebuie să-și sporească cheltuielile pentru apărare, indiferent de starea bugetului, chiar dacă vor fi costuri politice. Dar doar în felul acesta se poate continua parteneriatul strategic cu Statele Unite și putem deveni o țară foarte importantă în NATO, în imediata apropiere a Ucrainei și a războiului pe care Rusia îl duce împotriva lumii. Rusia este foarte atentă la ceea ce se întâmplă în România, este interesată să cunoască tot ce se întâmplă în domeniul militar și este tentată tot timpul să-i testeze capacitate de apărare”, a afirmat fostul ministru al Apărării din R. Moldova, amintind de numeroasele drone rusești care au survolat spațiul aerian național.

În opinia sa, aceste survolări sunt provocări din partea Rusiei, pentru a vedea cum va reacționa România.  Achiziția aparatelor F35, F16, de armament modern arată că România a făcut pași uriași, permițându-i să joace un rol important în zona Mării Negre.

„Ponderea și statutul României au crescut foarte mult în ultima perioadă și datorită creșterii capacității de apărare. Contează mai puțin cine va fi numit ministru al Apărării. Important este că, astăzi, guvernul este pro-european, și indiferent cine va câștiga aceste alegeri, deși eu sper să fie un președinte pro-european, cred că nu se va schimba nimic în direcția de dezvoltare a României. (…) Trebuie format guvernul și România trebuie să demonstreze alegătorilor că a înțeles mesajul. Guvernul trebuie să reducă ponderea cheltuielilor pentru bugetari, ponderea cheltuielilor pentru asistații social.  Avem cei mai mulți bugetari la 100.000 de locuitori din Uniunea Europeană și cheltuielile cele mai mari pentru aparatul bugetar, toate astea trebuie reduse și trebuie create condiții pentru atragerea investițiilor. În momentele de criză, în multe țări nu s-au crescut impozitele, dimpotrivă, s-au micșorat, pentru a atrage investitori”, a explicat Anatol Șalaru.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: