VIDEO Analist politic: Multe din acuzele care i s-au adus lui Trump s-au dovedit complet fără acoperire

sursa: X

Fostul președinte american Donald Trump a supraviețuit sâmbătă noapte unei tentative de atentat la un miting politic din Pennsylvania. Trump a fost rănit la urechea dreaptă. Atacatorul, un tânăr de 20 de ani, a fost împușcat de forțele de ordine.

Analistul politic Andi Lăzescu a discutat despre acest subiect în cadrul emisiunii Puterea Știrilor. Lăzescu a  spus că acuzele repetate la adresa lui Trump și comparația cu Hitler pot să contribuie la astfel de acte de violență.

„Toată această retorică cultivată, când vii și spui că Trump nu e foarte diferit de Hitler, când vii cu toate lucrurile asta, când vii cu astfel de retorică complet sărită din scară și care spune că Trump reprezintă o amenințare existențială a democrației. Astea sunt niște bazaconii.

Adică nu există niciun motiv nu există să spui lucrurile astea. E foarte greu și ar fi speculativ să spui că acesta a fost singurul motiv pentru care tânărul respectiv de 20 de ani s-a urcat pe bloc și a tras în Trump. Cineva spunea că noroc că nu a fost totuși un om cu experiență, pentru că un profesionist probabil că n-ar fi ratat.

Acest tip de retorică care pur și simplu a depășit orice limită. Eu chiar am mai scris în repetate rânduri, sunt tot felul de acuze despre ce va face Trump. Sunt lucruri care ar putea să ne îngrijoreze. Dar multe din acuzele care i s-au adus lui Trump s-au dovedit complet fără acoperire” a spus Lăzescu.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: