VIDEO Andrei Muraru: Românii aduc o contribuție importantă la succesul societății americane

Sursă foto: Ambasada României în SUA
Sursă foto: Ambasada României în SUA

În cadrul emisiunii Puterea Știrilor, ambasadorul României în Statele Unite, Andrei Muraru, a oferit detalii despre comunitatea românilor din America și evoluția acesteia în ultimii ani. Potrivit ambasadorului, estimările oficiale plasează numărul românilor și al româno-americanilor din SUA între 450.000 și 600.000, însă cifra reală ar putea fi aproape de 1 milion, în funcție de modul în care este definit un membru al comunității.

„Comunitatea românilor din Statele Unite ale Americii este undeva între 450.000 și 600.000 de româno-americani. Comunitatea ajunge undeva spre 1 milion pentru că aici depinde foarte mult cum definești un membru al comunității. Sunt mulți români pe care i-am întâlnit care vorbesc limba română, trăiesc românește, călătoresc anual în România, deși nu au cetățenie română pentru că procesul birocratic este unul destul de stufos și oamenii nu au răbdare și timp și călătoresc cu pașaportul american.

Aș spune că românii aduc o contribuție importantă la succesul societății americane pentru că mulți dintre ei trăiesc la rândul lor visul american”, a spus Andrei Muraru.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: