VIDEO Andrei Schwartz: Eliminarea Hezbollah ar putea consolida alianțele din Orientul Mijlociu

Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

În cadrul emisiunii Puterea Știrilor, analistul de politică externă Andrei Schwartz a discutat despre efectele posibile ale distrugerii mișcării teroriste Hezbollah asupra stabilității din Orientul Mijlociu și a relațiilor dintre Israel și al altor state din regiune. Potrivit analistului, eliminarea Hezbollah ar fi un motiv de bucurie pentru majoritatea țărilor din Orientul Mijlociu, având în vedere că organizația a susținut regimul lui Bashar al-Assad în conflictul din Siria, contribuind la moartea a aproximativ 500.000 de sirieni, în special musulmani suniți care aspirau la libertate.

„Distrugerea mișcării teroriste Hezbollah bucură cea mai mare parte a Orientului Mijlociu. Să nu uităm că Hezbollahul a ajutat regimului Assad să distrugă opoziția democratică și să omoare undeva la jumătate de milion de sirieni. Marea majoritate a acestora fiind musulmani suniți care își doreau libertatea în fața dictatorului Assad. Din cealaltă parte, bineînțeles că au existat alte abominații teroriste, în speță Statul Islamic și precursorii acestuia. Hezbollahul este văzut ca o mișcare teroristă de mai toate statele musulmane sunite în frunte cu Arabia Saudită, dar și Emiratele ș.a.m.d. și toate aceste țări își doresc relații foarte bune și au relații foarte bune cu Israelul chiar dacă unele dintre acestea nu sunt anunțate și parafate în mod oficial pe o hârtie.

Această lovitură puternică dată Hezbollahului nu a făcut decât să crească dorința acestor state arabe de a avea relații foarte bune cu Israelul în fața pericolului comun, și anume regimul terorist de la Teheran, care este un regim care are ca primă țintă, chiar cetățenii iranieni. Știm că au existat acolo mai multe încercări de revoluție din partea oamenilor care își doresc să trăiască într-o democrație. Din păcate, țările lumii democratice nu prea i-au sprijinit așa cum ar fi trebuit pe cei care aveau aceste aspirații în Iran”, a declarat analistul.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: