VIDEO Antreprenorul Victor Ghereg: Mediul de afaceri basarabean are o oportunitate uriașă să intre pe piața UE

Foto: PS News

Republica Moldova își alege duminică președintele. În aceeași zi este organizat și un referendum în care cetățenii trebuie să decidă dacă vor ca țara lor să adere la Uniunea Europeană

Antreprenorul basarabean Victor Ghereg, vicepreședinte al COAB (Clubul Oamenilor de Afaceri Basarabeni) invitat la Puterea Știrilor a vorbit despre aceste evenimente importante pentru țara sa și despre cum se implică mediul de afaceri basarabean în promovarea participării la vot.

Vreau să menționez faptul că Asociația Oamenilor de Afaceri Basarabeni este o asociație apolitică, însă obiectivul de bază este promovarea antrenariatului și mediului de afaceri. Dar pentru că ați întrebat cum ne-am implicat în promovarea Referendumului, noi, mediul de afaceri, trebuie să înțelegem că piața europeană este cea mai mare și cea mai bogată piață din lume.

UE este cea mai mare oportunitate de business pentru mediul de afaceri basarabean

Este o piață mai mare de 500 de milioane de oameni și este cea mai avansată, deci ca oportunitate de business pentru mediul de afaceri basarabean, este o oportunitate pe care nu o putem rata. Asta este ceea ce trebuie să înțelegem ca antreprenori. Noi, fiind într-o asociație, am discutat foarte mult despre avantajele și riscurile în același timp ale pieței europene, dar avantajele sunt mult mai mari decât orice risc.

Întrebat care sunt acțiunile derulate în Brașov de COAB, omul de afaceri amintește că în urmă cu 2 săptămâni au organizat o întâlnire cu fostul prim-ministru al R. Moldova.

Am avut discuții împreună cu alți 50 de basarabeni, în care am văzut care ar fi avantajele aderării la Uniunea Europeană. Astfel de întâlniri noi organizăm lunar, unde discutăm diferite oportunități, majoritatea sunt legate de UE.

Mai avem evenimente de promovare a produselor moldovenești atât în Brașov, cât și la București, unde noi am fost prezenți și am încurajat mai mulți membri ai clubului să-și prezinte produsele, inclusiv am ajutat pentru promovarea unor artiști tineri din R. Moldova.

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: