VIDEO Premierul a anunțat calendarul alegerilor. Când vor fi chemați la vot românii

Sursă foto: gov.ro

UPDATE 16.48

Hotărârea de Guvern privind calendarul alegerilor a fost adoptată joi, în şedinţă, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin. 

Astfel, alegerile prezidenţiale vor fi organizare la 24 noiembrie, turul I şi 8 decembrie, turul al II-lea, iar alegerile parlamentare la 1 decembrie.

UPDATE 13:00

Anunț de ultimă oră la Guvern.  Premierul Marcel Ciolacu a anunțat în debutul ședinței de guvern că va adopta chiar astăzi hotărârea de guvern prin care validează calendarul alegerilor, după acordul din coaliția de guvernare.

Astfel, alegerile prezidențiale vor fi organizate la 24 noiembrie – turul întâi și 8 decembrie – turul al doilea, iar alegerile parlamentare la 1 decembrie.

„Am încheiat astăzi, împreună cu partenerii de guvernare, un acord cu privire la calendarul electoral, care să respecte principiile discutate în cadrul consultărilor cu formaţiunile politice reprezentate în Parlament”, a spus premierul la începutul şedinţei Executivului.

„Am stabilit că alegerile prezidenţiale vor fi organizate la 24 noiembrie – turul întâi şi 8 decembrie – turul al doilea, iar alegerile parlamentare la 1 decembrie. Astfel, putem adopta chiar azi hotărârea de guvern prin care validăm calendarul alegerilor şi închidem acest subiect”, a completat premierul.

 

Știrea inițială:

PSD și PNL au anunțat, prin comunicate identice, că alegerile prezidențiale și cele parlamentare vor fi intercalate. Astfel, primul tur al prezidențialelor va fi pe 24 noiembrie, urmat de alegerile parlamentare pe 1 decembrie, apoi turul 2 al prezidențialelor pe 8 decembrie. Ulterior, Nicolae Ciucă, șeful PNL, a anunțat că executivul va adopta astăzi o hotărâre de guvern pentru a stabili data alegerilor.

Vezi mai jos comunicatul integral:

Coaliția de guvernare a finalizat discuțiile pe marginea calendarului electoral pentru alegerile prezidentiale si parlamentare.

Astfel, ținând cont și de opiniile exprimate de celelalte formațiuni politice, reprezentanții Coaliției au fost în consens în ceea ce privește organizarea alegerilor prezidențiale, dupa cum urmeaza:

– primul tur în data de 24 noiembrie
– al doilea tur în data de 8 decembrie.

De asemenea, s-a ajuns la un numitor comun pentru organizarea alegerilor parlamentare în data de 1 decembrie.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: