Skip to content
Societate

VIDEO Aproximativ 1.000 de persoane stau la coadă în Capitală la pelerinajul de Sfântul Mina

captura video

Circa 1.000 de persoane stau la coadă joi la pelerinajul de Sfântul Mina din Bucureşti. Pentru acestea a fost delimitat cu garduri un trotuar la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Mina”- Vergu.

Aproximativ 1.000 de persoane stau la coadă joi la pelerinajul de Sfântul Mina din Bucureşti. Pentru pelerini a fost delimitat cu garduri un trotuar la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Mina”-Vergu. Racla ce adăposteşte un fragment din moaştele sfântului Mina a fost aşezată în curtea bisericii, potrivit G4Media.  Începând din anul 1874, biserica „Sfântul Mucenic Mina” din Bucureşti păstreaza fragmente din moaştele Sfântului Mina, potrivit adevarul.

Ele au fost aduse de la Mânăstirea „Sfântul Mina” din Egipt şi puse într-o racla executată în anul 1941, cu sprijinul arhiereului Veniamin Pocitan. Menţionam că moaştele Sfântului Mina sunt prezente într-o nouă raclă, sfinţită pe 9 noiembrie 2011 de Patriarhul României. Credincioşii se pot închina la moaştele Sfântului Mina şi în Catedrala mitropolitana din Iaşi. În această Catedrală, printre moaştele celor 32 de sfinţi, se afla şi un fragment din moaştele Mucenicului Mina.  Şi în Biserica „Sfântul Mina” din cartierul Obcin (Suceava) sunt prezente doua fragmente din moaştele Sfântului Mina. Ele au fost aduse din Grecia, în august 2001, de către Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

În ultimele 24 de ore, România a înregistrat 5.416 cazuri noi de COVID, 318 de decese, iar la ATI erau miercuri 1.823 persoane

România a înregistrat în ultimele 24 de ore 5.416 de cazuri noi de COVID, conform autorităţilor. În acelaşi interval de timp au fost raportate şi 318 de decese, dintre care 15 anterioare. Ieri, din totalul de 405 pacienţi decedaţi, 357 erau nevaccinaţi şi 48 vaccinaţi. Cei 48 de pacienţi decedaţi vaccinaţi aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 10-19 ani şi peste 80 de ani. 47 dintre pacienţii decedaţi vaccinaţi prezentau comorbidităţi, iar pentru 1 pacient nu au fost raportate comorbidităţi.   În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 17.438. Dintre acestea, 1.823 sunt internate la ATI. Din totalul pacienţilor internaţi, 310 sunt minori, 286 fiind internaţi în secţii şi 24 la ATI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *