Skip to content
Societate

VIDEO. Aproximativ 100 de persoane au protestat la Timişoara împotriva restricţiilor anti-COVID

Circa 100 de persoane au protestat sâmbătă la Timişoara împotriva restricţiilor în contextul pandemiei. Oamenii au strigat mai multe lozinci, printre care şi la adresa primarului Dominic Fritz. Jandarmeria a dat câteva amenzi pentru nepurtarea măştii de protecţie.

Oamenii s-au strâns în Piaţa Victoriei din Timișoara, apoi am mers pe treptele Catedralei, unde s-au aşezat în genunchi şi au zis o rugăciune, apoi s-au dus la Primarie , relatează News.ro. La Primăria Timişoarei, ei au strigat: „Fritz, nu uita, Timişoara nu-i a ta!”, „Nu vă fie frică, carantina pică!”, „Fără carantină”, „Jandarmeria apară hoţia”.

Persoanele care au protestat purtau steaguri tricolore şi mai multe pancarte cu mesaje împotriva carantinei. Ei au dat foc şi la câteva măşti de protecţie. Jandarmeria i-a amendat pe câţiva deoarece nu purtau măşti de protecţie. Coloana s-a dus ulterior la Prefectură unde se întruneşte CJSU Timiş pentru a decide dacă prelungesc sau nu carantina.

Pe 8 martie, Timişoara şi localităţile periurbane Moşniţa Nouă, Giroc, Dumbrăviţa şi Ghiroda au intrat în carantină din cauza numărului mare de persoane infectate cu Covid-19. La acel moment, în judeţul Timiş, rata de infectare cu Covid-19 era de 5,60 cazuri la mia de locuitori, în timp ce la Timişoara era 7,36. Conform CGS, incidenţa cumulată în ultimele 14 zile la mia de locuitori este, sâmbătă, de 5,99 la nivelul judeţului Timiş.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *