Skip to content
Societate

VIDEO Arafat: Îndemnarea populaţiei la nerespectarea regulilor înseamnă, probabil, persoane decedate în plus

Inquam Photos/Octav Ganea

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat miercuri că România se află pe un trend „ascendent important” în ceea ce priveşte cazurile de COVID-19 şi că îndemnarea populaţiei la nerespectarea regulilor „nu înseamnă decât pacient în plus şi, probabil, în plus, persoane decedate”.

Toată lumea observă că avem o creştere continuă a cazurilor, suntem pe un trend ascendent important. Noi când punem aceste măsuri încercăm prin ele să reducem expunerea, să reducem transmiterea. Apelul nostru către populaţie este să înţeleagă situaţia şi să fie partener cu noi în respectarea acestor reguli şi acestor prevederi care sunt emise prin hotărâri ale CNSU sau prin hotărâri de guvern. Este extrem de important acest lucru, pentru că sunt foarte mulţi în domeniul online, chiar şi unii care declară acest lucru în alte spaţii publice, care îndeamnă populaţia la nerespectarea regulilor.

Iar acest lucru nu va duce decât la agravarea situaţiei. Îndemnarea populaţiei la nerespectarea regulilor nu înseamnă decât în plus pacient şi, probabil, în plus, persoane decedate. Este un apel pe care îl fac încă o dată: respectarea regulilor în aceste zile este extrem de importantă şi noi nu putem lucra fără parteneriatul cu populaţia, cu autorităţile locale, cu toate instituţiile. Nu poate o singură entitate să rezolve problemele. Prin dumneavoastră transmit populaţiei să se gândească la sănătatea lor şi a celor apropiaţi lor şi să respecte regulile recomandate sau obligatorii„, a precizat el, la finalul şedinţei de Guvern.

Pe de altă parte, Arafat a arătat că nu are informaţii despre decizia de a permite pelerinilor din afara Iaşiului accesul la racla Sfintei Parascheva. „Nu pot să vă răspund, pentru că nici eu nu ştiu dacă s-a dat sau cine a dat acest lucru. (…) Nu ştiu despre ce e vorba, nu ştiu dacă a fost dat ordin sau ceva. Aici trebuie discutat, mai ales pe partea de ordine publică. Eu sunt aici de la ora 10,00 dimineaţa şi nu ştiu„, a menţionat Raed Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *