VIDEO 17 persoane care erau cu maşinile pe munte când drumul spre vârful Moldoveanu s-a rupt, coborâte de autorităţi

accident
Sursa foto: Captura video

Un număr de 17 turişti aflaţi pe munte – unii cu cortul, alţii în drumeţie – şi care au rămăseseră blocaţi după ce drumul care face accesul spre Stâna lui Burnei şi spre Vârful Moldoveanu a fost rupt de o viitură au fost coborâţi duminică după-amiază. Prefectul de Argeş, Dragoş Predescu, anunţă că autovehiculele celor aflaţi în această situaţie nu au fost avariate.

“Acţiunea în desfăşurare din zona de acces spre Vârful Moldoveanu a făcut posibilă coborârea, fără probleme, a mai multor persoane, fie care erau campate, fie care au mers pe traseu spre Vârf! 17 persoane au fost preluate de un microbuz al Inspectoratului pentru Situaţii de Argeş şi sunt transportate la Curtea de Argeş. După care microbuzul va reveni în zonă pentru un nou transport de persoane. Nu este nimeni rănit! Ţin foarte mult să precizez acest lucru şi să ştie cei de acasă care poate nu au reuşit să ia legătura, până acum, cu cei dragi pe care îi ştiau plecaţi pe Moldoveanu”, anunţă, duminică după-amiază, prefectul judeţului Argeş.
Dragoş Predescu precizează că nu a fost nevoie de intervenţia unor echipaje medicale, starea de sănătate a turiştilor fiind bună.
Potrivit acestuia, autoturismele blocate nu au fost avariate sau afectate de aluviuni.
”Echipe ale Serviciului Salvamont Argeş, ale Jandarmeriei Argeş şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş sunt în zonă! Le mulţumesc tuturor pentru promptitudine, pentru modul în care îşi fac treaba! Şi le transmit să aibă grijă de ei până la finalul misiunii!”, adaugă prefectul.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: