VIDEO Au apărut imaginile din Parlament. Momentul în care Vîlceanu îl mușcă de nas și îl agresează pe Florin Roman

Sursa foto: captură video

Au apărut imaginile cu altercația din Parlament dintre deputații Dan Vîlceanu și Florin Roman. Din cadrele surprinse de camerele de supraveghere ale Camerei Deputaților se vede cum Dan Vîlceanu îl bruschează pe Florin Roman și se apleacă asupra lui, moment în care îl mușcă în zona feței.

Florin Roman a anunțat că va depune plângere penală împotriva lui Dan Vîlceanu și că va merge la Institutul de Medicină Legală. „Astăzi am trăit un moment prin care nu credeam ca voi trece vreodată într-o lume civilizată”, a declarat deputatul PNL, Florin Roman, într-o postare publicată pe Facebook.

„I-am reproșat deputatului neafiliat, Dan Vilceanu, încălcarea regulamentului prin prezenta lui în băncile grupului PNL. Problema dumnealui la parlament era să afle câți primari au plecat la Călărași. A urmat o altercație verbală, după care, am fost bruscat fizic spre ieșirea din plen.

În afara sălii de plen am fost agresat fizic, din nou, în mod golănesc, cu o lovitură cu genunchiul aplicat în zona nasului. Am evitat orice ripostă, pentru ca respect mandatul de parlamentar. În schimb, în baza imaginilor de pe camerele de luat vederi, voi depune solicitare de sancționare a deputatului neafiliat, prieten al ADU, pentru lovire! Totodată voi depune plângere penală împotriva deputatului huligan!”, a precizat deputatul Florin Roman.

În urma conflictului, polițistul din cadrul Poliției Parlament a fost sesizat de către personalul Direcției Afaceri Interne a Parlamentului României.

De asemenea, Poliția s-a sesizat din oficiu și face verificări pentru a stabili cum s-a produs evenimentul.

Reacția președintelui PNL, Nicolae Ciucă:

„Violența fizică este de neacceptat, cu atât mai mult cu cât se întâmplă aici, în Palatul Parlamentului. Am fost trimiși aici de oameni, ca să lucrăm pentru ei și pentru interesul comun al societății. Avem datoria morală de a da un exemplu de comportament decent și civilizat, cu respectarea regulilor. Cum putem face mai bine pentru țară și pentru români dacă nu putem respecta reguli de bază?

Atacul asupra domnului Florin Roman arată măsura unei lipse de caracter și conduită morală din partea deputatului Dan Vîlceanu, condamnabilă și inacceptabilă. Cer conducerii Camerei Deputaților să ia măsurile necesare în această situație.”

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: