VIDEO Aurel Cazacu: Nu cred că vor fi folosite arme nucleare strategice, în actualul conflict din O. Mijlociu

Aurel Cazacu, analist militar (invitat Puterea Știrilor 12.08)

În legătură cu posibila utilizare a armelor nucleare strategice, analistul militar Aurel Cazacu este de părere că acestea vor fi pregătite doar ca amenințare, în cel mai rău caz urmând să fie folosite cele tactice.

Nu. Nu vor fi armele strategice, nu vor fi bombele atomice cele mari, ci vor fi arme care conțin anumite elemente. Dar nu, nu cele mari. Nu cred că vor fi, vor fi folosite, Sunt doar ca amenințări, dar nu vor fi folosite pentru că, uitați-vă unde se desfășoară aceste conflicte. În momentul în care ai dat o bombă, acolo s-a terminat. Lucrul rău este că, de exemplu, se poate întâmpla la Zaporojie, în Ucraina, în Rusia. Acolo se poate, e un risc nuclear. Adică sunt centralele nucleare care pot să fie bombardate sau pot să fie o explozie și așa mai departe, dar nu cred că va avea loc. (…) Nu cred că vor mai avea loc explozii ale unor arme strategice, care sunt periculoase și care pot să producă ceea ce au produs cele două mari bombe”, a afirmat analistul militar, în cadrul emisiunii Puterea Știrilor.

Legat de dorința statelor puternice de a deține supremația  în ce privește producția de armament, acesta spune că Rusia și China au înlocuit SUA în unele zone.

„Nu este deloc simplu ce se întâmplă în Orientul Mijlociu. Eu lucrez cu firme din Israel și vă spun, sunt îngrozit de ceea ce îmi povestesc, ce probleme sunt acolo, ce teamă au pentru familiile dânșilor și ce probleme sunt datorită acestor arme trimise de la distanță, care nu pot să țintească numai obiective militare, ci pot să iasă din traiectorie și să se ducă spre zone civile. Nu mai au somn, nu mai au liniște. Economia nu mai merge ca înainte, nu mai este o plăcere a vieții și a traiului”, a adăugat, la final, Aurel Cazacu.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: