Skip to content
Societate

VIDEO Autoritățile statului au decis interzicerea pelerinajelor. Care este răspunsul grupului psaltic Tronos în vreme de pandemie

Captură Foto

România se confruntă, în aceste zile, cu recorduri negre de pacienți infectați cu COVID-19. Pentru prima dată în istoria Bisericii Ortodoxe Române, autoritățile statului au decis interzicerea pelerinajelor, iar în multe județe, bisericile sunt închise pentru cei care sunt din alte localități.

În acest context, grupul psaltic ”Tronos” al Patriarhiei Române, sub conducerea arhidiaconului Mihai Bucă, a inițiat un demers unic în existența Bisericii Ortodoxe Române. Psalții din ”Tronos” aduc, înainte de sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, ofrandă Ocrotitorului Bucureștilor, ca o mângâiere pentru credincioșii care nu vor avea acces la pelerinajul care începe duminică, 25 octombrie, și se sfârșește marți, 27 octombrie, în condiții fără precedent.

Arhidiaconul Mihail Bucă și psalții din ”Tronos” au filmat primul videoclip dedicat sărbătorii Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor. ”Scena” videoclipului este Colina Bucuriei, lângă Catedrala Patriarhală, unde a răsunat canonul și troparul Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *