Skip to content
Societate

VIDEO Autostrada care trece prin mijlocul unei gropi de gunoi

Captură Foto
" "

O bretea din zona nodului rutier al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda trece prin mijlocul unei gropi de gunoi. Deșeurile rămase din fosta groapa de gunoi, din perioadă comunistă, nu au mai fost ecologizate și acoperite de CNAIR.

Au fost îndepărtate doar de pe traseul bretelei autostrăzii, iar de-o parte și de alta a noului drum au rămas mormanele de gunoaie vechi.

" "
" "

Povestea acestei gropi de gunoi ”fantomă” este mai veche, ea fiind pentru o periodă o piedică în calea construirii acestui lot de autostradă, scrie albaiuliainfo.ro.

Lucrările la această zonă au fost blocate întrucât constructorul nu și-a asumat ridicarea sau înlăturarea gunoiului fără a avea avize de la autoritățile de mediu.

Într-un final, CNAIR, prind DRDP Cluj  și-a asumat degajarea mormanelor de gunoaie, lucru care s-a și întâmplat dar doar pe traseul bretelei autostrăzii.

O fostă groapă de gunoi este străbătută de o bretea a autostrăzii A10.

Autostrada s-a deschis parțial între Sebeș și Alba Iulia, dar problema gunoaielor de pe breteaua de la Alba Iulia Sud a fost dată uitării. DRDP Cluj a excavat și a îndepărtat gunoaiele, iar pentru deschiderea autostrăzii a fost montat un gard verde de plasă.

Într-o filmare din dronă realizată recent se observă cum gunoaiele au fost îndepărtate cât să facă loc bretelei rutiere, iar de-o parte și de alta a noului drum au rămas mormanele înălțate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *