VIDEO Banciu: Ministerul Mediului pregătește un recensământ al urșilor

Sorin Banciu, invitat Puterea Știrilor 29.07

Pierderi de vieți omenești, numeroase pagube materiale – acestea sunt urmările creșterii necontrolate a populației de urși.  Dincolo de măsurile limită pe care le vor lua autoritățile, este nevoie, în paralel, de acțiuni de prevenție, de semnalizare, de informare, spune Sorin Banciu, secretar de stat în Ministerul Mediului.

„De exemplu, dacă campezi într-o anumită zonă, nu stai cu rucsacul cu mâncare sub cap, ci îl duci în altă parte pentru a reduce acest risc. Adică trebuie să fim conștienți de unele lucruri, pentru că nu poate nimeni să-ți garanteze că nu te întâlnești cu un urs. Unii vor să-l vadă, unii vor să-l fotografieze. Însă relația asta trebuie gestionată în siguranță. Trebuie să înțelegem riscurile și ce putem face, ca indivizi și ca societate, să reducem aceste conflicte”, a afirmat Sorin Banciu, prezent în studioul Puterea Știrilor.

În perioada următoare urmează ca România să aibă un recensământ al urșilor, pentru a ști mai multe și despre numărul și despre distribuția, raportul între sexe, sporul demografic. Acesta este important întrucât ideea nu este de a eradica o specie valoroasă, ci de a găsi noi modalități de a ne raporta la ea, a explicat secretarul de stat.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: