VIDEO Batrâni înfometați, ținuți în mizerie, la Azilul St Johann din Cluj

camin-batrani-3
foto: Ziar de Cluj

Un alt caz al „azilelor groazei” a fost descoperit de curând de inspectorii de la Protecţia Consumatorilor în Cluj, bătrânii fiind ţinuţi de angajaţii căminului în mizerie ţi înfometaţi. 

Vârstnicii de la Centrul de îngrijire St. Johann erau ținuți în mizerie, după cum au descoperit comisarii de la Protecția Consumatorilor Cluj. De asemenea, acestora le erau oferite alte alimente față de ce era în meniu și se sărea peste mese, OPC Cluj a dispus relocarea imediată a acestor persoane.

Comisarii de la Protecția Consumatorilor au efectuat un control la Centrul de îngrijire a persoanelor vârstnice St. Johann din Cluj-Napoca. OPC Cluj a aplicat 2 amenzi în valoare de 15.000 de lei pentru o serie de nereguli găsite, scrie ziardecluj.ro.

În data de 08.11.2023, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj prin CJPC Cluj, a continuat acțiunile de control la operatorii economici care prestează servicii de îngrijire a persoanelor vârstnice în baza unei sesizări aferente centrului St. JOHANN, din municipiul Cluj-Napoca.

Drept urmare, comisarii CJPC Cluj au identificat mai multe deficiențe, pentru care au aplicat 2 amenzi contravenționale în cuantum de 15.000 lei .

Totodată, au fost dispuse măsurile complementare de:

  • oprire definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme in valoare de circa 500 de lei
  • oprire temporară a prestării serviciilor la blocul alimentar, spatiul aferent kinetoterapiei până la remedierea deficiențelor
    relocarea în maxim 30 de zile a beneficiarilor în locația nouă sau celelalte locatii detinuțe de asociație

Neregulile înregistrate de echipele de control au fost: existența în blocul alimentar a unui geam defect, modificarea stării termice a produselor, folosirea unor preparate si produse fără elemente de identificare-caracterizare, folosirea unor vitrine frigorifice, pentru depozitarea produselor și preparatelor, insalubre, cu praf în exces, rugină și chedere pline de mucegai, utilizarea veselei din plastic si a unor ustensile de lucru cu manere de lemn sau plastic, precum și a veselei smălțuite cu ciobituri in exces, folosirea unor spații de depozitare neigienizate, cu rafturi cu rugină, improprii depozitării produselor alimentare, folosirea unor spații nerenovate, insalubre, cu gresie lipsă sau spartă, cu scurgeri de canalizare defecte, calorifere cu rugină, îmbâcsite, pline de praf și depuneri de produse, mobilier degradat, utilizarea unor lenjerii de pat și saltele neconforme, neigienizate, cu pete, incinta bailor aveau vasele wc neigienizate, usi defecte, folosirea unor paturi neconforme, usi si geamuri defecte, prezența insectelor în incinta camerelor și instalatii electrice neconforme, etc.

Totodată, lista meniului era incompletă, nerespectată prin oferirea altor preparate față de cele prevăzute, și gustare neacordată la ora 11.

Inspectorii au semnalat şi infiltratii din zona acoperișului în camere, bucătarie, sala de mese, holuri

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: