Media error: Format(s) not supported or source(s) not found
Descarcă fișierul: https://psnews.ro/wp-content/uploads/2025/04/M1-Ben-Oni-Ardelean-7.04.mp4?_=1România are o nevoie acută de conectare cu noua administrație din Statele Unite ale Americii, spune Ben Oni Ardelean, invitat în studioul Puterea Știrilor.
„Singura ancoră de securitate a României, astăzi, o reprezintă Statele Unitele. De-abia după aceea vine NATO. Și dacă nu înțelegem asta, o să avem o mare problemă. Toate celelalte chestiuni, că mai avem trupe din alte țări, că există o colaborare intensă cu toate statele membre NATO și cu toți partenerii noștri externi, că avem armament și din alte părți, nu numai de la americani, da, Dar asta nu înseamnă că cea mai puternică ancoră a securității noastre nu sunt Statele Unite”, a afirmat liberalul.
Acesta recunoaște că este surprins de faptul că, în realitate, nu există un document programatic. Este adevărat, auzim tot felul declarații în Parlament, în guvern, potrivit cărora avem un parteneriat strategic.
„Dar unde e parteneriatul acela? Că prima reacție a multora dintre oficialii români, după ce Vance a venit la conferința de la Munchen a fost a oficialilor români, a multora dintre ei, să dea în americani. Asta a fost prima lor reacție, uitați-vă la postările lor. Am devenit din cea mai pro-americană țară, după 1990, în tot spațiul european, am devenit dintr-o dată foarte anti-americani, anti-trumpiști, anti-orice”, a sublinat invitatul.
Acesta a explicat în continuare că a semnalat de mai mult eori faptul că a da vina pe lipsa de înțelegere a Americii este o atitudine păguboasă.
„Cum gândesc americanii? Vine Vance și spune: n-avem valori comune. Păi, valorile americanilor sunt ale republicanilor, în primul rând libertate. Lasă-l, bre, să urle cât vrea. Lasă-l să țipe cât vrea, pe orice fel de platformă, fără să-i încetinești postările, fărę să-i dai jos postările pe anumite chestiuni”, a adăugat Ben Oni Ardelean.
Să oprești pe cineva să candideze fără să aibă o hotărâre penală, irevocabilă, înseamnă încălcarea dreptății și a demnității umane, lucru pe care nu ai voie să-l faci. Credința, părerile, opiniile unui om ar trebui să fie libere.
„Dar la noi veneau așa: corectitudinea politică: n-ai voie să vorbești de aia, n-ai voia să vorbeşti de cealaltă… Au produs un neomarxism nivelator pentru tot ceea ce înseamnă discurs politic şi apoi pentru tot ce înseamnă leadership. Apoi, Green Deal, transgender, LGBTQ, toată politica asta de diversitate, echitate, incluziune. Astea erau valorile oarecum europene. Nu vă supărați, eu știu că Europa a fost fondată pe cele de care vorbeam. Pentru că părinții fondatori ai Europei au fost creștini conservatori, iar părinții fondatori ai Americi au fost creștini conservatori. De ce am ajuns noi aici în ultimii 20-25 de ani?”, se întreabă fostul deputat.
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News