VIDEO Bogații din USR. Belu, jurnalist: Nu e cu nimic un partid al oamenilor noi, metehnele sunt aceleași

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Prezent în emisiunea Puterea Știrilor, jurnalistul Mihai Belu a vorbit despre candidații din partea USR pentru diverse funcții la alegerile din 9 iunie.

„N-aș avea o problemă neapărat cu bogăția. Aș avea o problemă cu experiența sau, altfel spus, n-am o problemă neapărat cu faptul că sunt niște oameni care au avere, ci cu felul în care apare ea. Pentru că cel mai elocvent exemplu din punctul ăsta de vedere este Botoș, de la Oradea, Botoș, care dacă nu mă înșel, e pe locul trei cred, la lista de europarlamentare și care și-a făcut și el un hotel în Spania din banii de politician. (…) L-au mai avut acolo și pe domnul Pâslaru atunci când făcuseră un mariaj nefericit cu REPER-ul și domnul Pâslaru la fel, se lăuda cu niște bani pe care îi câștiga din contracte publice, el fiind foarte activ în în zona asta. Adică nu este prima oară când USR-ul greșește lista. Nu, nu este prima oară. Și domnul Barna s-ar putea să aibă niște emoții cu averea, mai ales în contextul ăsta în care vedem și noi ce se întâmplă cu Coldea”, a afirmat jurnalistul.

În ce privește faptul că Vlad Voiculescu nu deține nimic, conform declarației de avere, Mihai Belu spune că acest lucru îl ajută pe politician în condițiile în care este implicat într-o anchetă DNA cu prejudiciu imens.

„N-am acum o imagine, pentru că în familia sa, unchiul e cel bogat. Adică n-am acum o imagine foarte clară. Nu mai țin minte exact ce avea el declarat și ce nu avea declarat. Pentru că, vă zic, noi de multe ori ne ducem pe zona asta cu declarații de avere, dar în cazul politicului asta reprezintă doar o mică parte din ceea ce se găsește. USR-ul nu face absolut deloc distincție din punctul ăsta de vedere. Adică nu, nu e cu nimic un partid al oamenilor noi, pentru că metehnele sunt aceleași. Și atunci vedem că politicianul, să zicem, n-are nicio mașină în declarația de avere dar are o mașină cu care merge pe stradă. Vedem că politicianul zici că doarme în cort, dacă te uiți la declarația de avere, că n-are casă, n-are masă, te întrebi unde doarme, unde se culcă omul, noaptea? Dar constați că e o vilă care e pe o firmă a mamei, a tatălui. Deci, din punctul ăsta de vedere, USR-ul nu a schimbat cu nimic socoteala”, a mai adăugat invitatul.

Legat de faptul că partidul promitea, în urmă cu câțiva ani, transparență și un alt tip de politician, acesta spune că totul a fost la nivel declarativ. Jurnalistul amintește că, de altfel, USR este partidul care l-a trimis  în Parlamentul Europei pe Cristian Ghinea.

„Acesta spunea că este ziarist, scria patru texte la, nu știu, Dilema Veche, 22. Tot USR l-a trimis pe Pâslaru și ale lui contracte publice. Adică băiatul ăla care a făcut strategia de dezvoltare în Slatina lui Darius Vâlcov și în Telormanul lui Liviu Dragnea pe bani publici, s-a dus în Parlamentul Europei. Adică, nu, nu sunt la primele abateri de genul ăsta cei de la USR. Ei au avut și niște probleme, pentru că, de exemplu, un parlamentar care a performat în actuala legislatură de la Bruxelles, mă refer aici la Vlad Gheorghe, n-a mai prins loc pe lista USR-ului, pentru că trebuia să îi facă locu lui Dan Barna. De când a renunțat la firma prin care încasa banii europeni ca să direcționeze fonduri către membrii USR-ului, așa cum am prezentat în Lumea politică, cum ați prezentat și voi la PS News, cum a vorbit toată țara, Barna  trebuia să aibă un loc de muncă și atunci este pe primul loc. Vlad Voiculescu, la fel. E întrebat de procurori cu privire la ce s-a întâmplat cu vaccinurile. E vorba de o anchetă de 1.000.000.000 euro, parchet care o să scoată la iveală, totuși, ce s-a întâmplat în vremea pandemiei. Avea și el nevoie de un loc de muncă pentru că ne-a lămurit la Primăria Capitalei și la Ministerul Sănătății ce a făcut. Adică, îl avem pe Botoș, milionarul cu vilă cu hotel în Spania care s-a declarat rezident fiscal în Spania, deși e europarlamentar român”, a explicat Mihai Belu.

În ce privește mesajele cu care a pornit la drum USR, respectiv „fără penali în funcții publice”, „jos labele de pe justiție”, jurnalistul a declarat:

„Nu vreau să mă gândesc ce s-ar fi întâmplat dacă în situația lui Dan Barna era Dragnea sau Ciolacu, sau Bode, sau știu eu, oricare altul de la alt partid, pentru că asta e de fapt, povestea pe care a vândut-o USR-ul. A spus: domnule, noi suntem altfel, noi nu suntem cu ăia care până acum au furat și într-adevăr ei sunt altfel, pentru că ei au atacat alte zone ale banului public, așa cum am spus și de Pâslaru, cum am spus și de Barna și mai sunt câțiva din ăștia care s-au conectat în general la zona de consultanță, asta e povestea”, a încheiat Mihai Belu.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: