VIDEO Bogdan Balanișcu: Prevenirea falsificării voucherelor SGR ține de operatori, nu de Ministerul Mediului

Bogdan Balanișcu, invitat Puterea Știrilor 24.09

Recent, mai multe persoane au falsificat voucherele primite prin sistemul de garanție-returnare, valoarea prejudiciului fiind de 300.000 de lei. Întrebat, în cadrul emisiunii Puterea Știrilor, ce va face Ministerul Mediului legat de această situație, Bogdan Balanișcu, secretar de stat la Ministerul Mediului, a spus că cei care trebuie să ia măsuri sunt operatorii economici care găzduiesc aparatele de returnare.

„Dacă cineva a fotocopiat un tichet eliberat de un automat care preia ambalajele și s-a dus în acel magazin și a reușit să ia produse sau bani, este o chestiune pe care trebuie să o rezolve operatorul. (…) Nu țin de Ministerul Mediului aceste aceste chestiuni. Eu mă bucur în schimb că a fost identificată această situație”, a afirmat secretarul de stat în Ministerul Mediului.

Acesta a explicat în continuare că, la nivelul instituției, nu au apărut situații similare.

„E un semn de întrebare, atâta timp cât fiecare bon generat de un automat are un cod unic de identificare, presupun că atunci când este citit de scanerul pe care îl are un magazin de retail sau altul și se găsește o dublură, presupun că acel soft poate fi eficientizat să semnaleze faptul că acel bon, acel cod unic a mai fost citit, utilizat altă dată. Deci aici rămâne să vedem ce spun organele de anchetă și repet, nu este o chestiune care să țină pe Ministerul Mediului”, a explicat Bogdan Balanișcu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: