VIDEO Bogdan Stoica: Mircea Geoană nu este considerat un candidat relevant

sursa; captura de ecran

Într-o ediție recentă a emisiunii Puterea Știrilor, editorialistul Bogdan Stoica a comentat afirmațiile fostului președinte Traian Băsescu, conform cărora Mircea Geoană ar fi solicitat sute de mii de euro pentru funcții de miniștri în perioada în care era lider al Partidului Social Democrat. Stoica a susținut că acuzațiile lui Băsescu sunt credibile, dat fiind că acesta ar avea informații directe din acea perioadă.

„Cred că în perioada aceea era 200.000 de euro un mandat de deputat, 500.000 de euro un mandat de senator, iar pentru ministrul se discuta altfel, că acolo se făceau altfel bani. Iar Traian Băsescu nu mă mir că e foarte sigur de afirmațiile lui deoarece pentru el strângea bani Elena Udrea, care acuma e la pușcărie fix pentru gențile de bani pe care le strângea pentru campania prezidențială a lui Băsescu. Băsescu nu minte când afirmă astfel de lucruri”, a explicat Stoica.

Editorialistul a subliniat că, în ciuda gravității acuzațiilor, nu s-a deschis nicio investigație, și nici Mircea Geoană nu a oferit o replică sau o explicație. Stoica consideră că această tăcere se datorează irelevanței lui Geoană pe scena politică.

„Singura explicație pe care o ocupăm, de ce nu se vorbește, este că de Mircea Geoană nu este nimeni interesant, nici electoratul său pro, nici electoratul contra, pentru că nu este considerat un candidat relevant. De ce ai vrea să afli detaliile despre un candidat irelevant care probabil o să i-a 2%. Mircea Geoana se tot adresează tinerilor, pentru că tinerii nu au acces la poveștile asta, ei nu le-au trăit, n-au ce să-și aducă aminte și lor poate să le spună „a fost o făcătură, e un fake news”, pe când noi ăștia mai în vârstă, să spunem, care am prins în timp real acele evenimente, nu putem uita de el”, a declarat editorialistul.

În discuția despre stilul de viață luxos al lui Mircea Geoană, Stoica a remarcat că imaginea acestuia contrastează puternic cu promisiunile sale de a fi „președintele tuturor românilor”.

„El este un băiat fin. Nu uitați că tatăl său a fost general în serviciile de apărare civilă în statul fostului dictator Ceaușescu. A ajuns ambasador foarte tânăr, ca diplomat te lovești de lux în fiecare zi și e normal ca cu timpul să înceapă să-ți placă.

Lumea nu crede că cineva care sparge 20.000 euro pe zi să închirieze un iacht a muncit pentru banii ăia și automat când te afișezi în astfel de anturaj transmiți că ești necinstit. Ăsta e primul mesaj pe care îl transmiți oamenilor obișnuiți”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: