VIDEO Bucătarul personal al lui Obama, găsit mort într-un lac

Tafari Campbell/PEOPLE
Tafari Campbell/PEOPLE

Cadavrul lui Tafari Campbell, bucătarul personal al fostului președinte american Barack Obama, a fost găsit într-un lac „la aproximativ 30 de metri de țărm”, în apropierea casei fostului președinte american.

Tafari Campbell, în vârstă de 45 de ani, murit într-un accident de paddle boarding (placă cu vâsle), în apropierea casei familiei Obama din Massachusetts, potrivit BBC News.

Campbell a lucrat la Casa Albă înainte de a rămâne alături de fosta familie prezidențială după ce Barak Obama a părăsit funcția, în 2016.

Duminică, după o vizită pe insula Massachusetts, la locuința sa din Virginia, a dispărut în apele din Edgartown Great Pond din Martha’s Vineyard.

„A fost o parte iubită a familiei noastre”

Căutările au început în aceeași seară. Cadavrul său a fost găsit luni „la aproximativ 30 de metri de țărm, la o adâncime de aproximativ opt picioare”, potrivit poliției.

„Tafari a fost o parte iubită a familiei noastre. Când l-am întâlnit prima dată, era un bucătar secund talentat la Casa Albă – creativ și pasionat de mâncare și de capacitatea acesteia de a aduce oamenii împreună„, au declarat Barak Obama și fosta primă doamnă Michelle Obama, după aflarea veștii.

Cei doi l-au descris ca pe o persoană caldă, amuzantă și  extraordinar de amabilă. Potrivit poliției, familia Obama nu era acasă în momentul accidentului.

Ipoteza morții: accident

Cercetările privind moartea sa sunt efectuate de Unitatea de detectivi a Poliției statului Massachusetts, dar se crede că a fost un accident, potrivit CBS News.

„Un alt paddleboarder se afla cu el pe iaz în acel moment și l-a observat intrând sub apă”, potrivit unui raport al poliției.

Familia Obama a transmis condoleanțe rudelor și apropiaților lui Tafari.

„Ne alăturăm tuturor celor care l-au cunoscut și l-au iubit pe Tafari – în special soției sale Sherise și băieților lor gemeni, Xavier și Savin – pentru a deplânge pierderea unui om cu adevărat minunat” se arată în comunicatul familiei Obama.

Autor

  • Oana Voicu

    Oana Voicu, redactor PS News. Cu o experiență de 5 ani în presa online, a terminat Facultatea de Jurnalism și Știintele Comunicării.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: