VIDEO Burduja, despre vizita lui Iohannis în SUA: „Energia, un subiect de top pe agenda bilaterală”

Foto PS News

Aflat într-o vizită oficială de două zile la Washington, preşedintele României Klaus Iohannis a fost primit, marţi, 7 mai, la Casa Albă, de omologul său american, Joe Biden. 

„Am avut o discuţie foarte consistentă astăzi la Washington, cu preşedintele Joe Biden, la Casa Albă, despre Parteneriatul strategic dintre România şi Statele Unite, inclusiv cooperarea în domeniul securităţii, economice şi probleme energetice„, a transmis Klaus Iohannis, într-o postare pe pagina sa de X

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja a adeclarat pentru PS News că vizita președintelui Iohannis în SUA este o recunoaștere a României dar și a lui Klaus Iohannis, peste ocean, și arată că suntem „o țară respectată, un aliat de nădejde într-o regiune extrem de complicată”.

“Am stat 12 ani în Statele Unite ale Americii. Am studiat la Stanford, la Harvard. Am lucrat la Banca Mondială. SUA sunt un partener strategic pentru România, cel mai important. Cred că mesajele pe care președintele Biden le-a transmis românilor și președintelui Iohannis, sunt extraordinare.

Inseamnă că suntem apreciați peste ocean, și arată că suntem „o țară respectată, un aliat de nădejde într-o regiune extrem de complicată”.

Energia este unul dintre subiectele de top, pe agenda bilaterală

„Ca ministru al Energiei, de asemenea, văd foarte bine această relație. Energia este unul dintre subiectele de top pe agenda bilaterală. Vorbim despre proiectul reactoarelor modulare de mici dimensiuni, dar și despre proiectul unităților trei și patru de la Cernavodă unde sunt mari companii americane implicate. Vorbim și despre acel proiect de cablul în curent continuu de la Marea Neagră până la granița de Vest, unde de asemenea o companie, mare, americană, este parte din proiect”.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: