VIDEO Bușoi: În Dolj, PNL are potențial de creștere; are cele mai bune soluții pentru economie, sănătate, educație

Cristian Bușoi, invitat Puterea Știrilor 14.10

La finalul săptămânii trecute, PNL Dolj a depus listele electorale pentru alegerile parlamentare din această toamnă. Chiar dacă la alegerile locale a existat o opțiune majoritară pentru alt partid politic, Dolj este un județ unde Partidul Național Liberal are un potențial de creștere foarte mare, a afirmat Cristian Bușoi, printr-o intervenție în direct în emisiunea Puterea Știrilor.

„Sunt onorat să fac parte din echipa PNL care în județul Dolj va lupta pentru a-i convinge pe cetățeni că Partidul Național Liberal are soluțiile corecte în materie de economie, de politici de sănătate, de educație. Președintele Nicolae Ciucă nu este doar candidat la președinție. Pentru că este doljean, pentru că este un om al locului și a reprezentat Doljul în Senatul României în ultimii patru ani, este, de asemenea și pe listele pentru Parlament, ca să-și arate în continuare susținerea și atașamentul. Evident că domnia sa va fi președintele României și atunci cea care va urma pe lista, doamna Vetuța Stănescu, va putea să fie validată ca parlamentar. (…) Avem o echipă foarte determinată, oameni care au în spate cariere solide în învățământ, în sănătate, în zona întreprinderilor mici și mijlocii, în zona de administrație publică locală și, ca și echipă, ne vom mobiliza pentru a obține cât mai multe voturi și pentru a-i reprezenta pe doljeni cu cinste în Parlamentul României”, a subliniat liberalul.

În ce privește numărul mandatelor pe care-și propune să le obțină, PNL vizează un reprezentant în Senat și trei în Camera Deputaților. La întrebarea din ce comisii își dorește să facă parte în viitorul Parlament, Cristian Bușoi a amintit experiența sa de la Bruxelles din ultimii ani.

„Avem cel puțin patru comisii, de mediu, de sănătate, cea de industrii și servicii și cea de energie, rămâne să decidem în funcție și de numărul de locuri și de opțiunile și altor colegi.  Sunt vicepreședintele PN, responsabil cu politicile de sănătate ale partidului și e zona mea de competență cea mai importantă pe care am construit-o în ultimii ani, dar și politica industrială este atât de importantă în Europa, mai ales după publicarea raportului Draghi și uitându-ne la prioritățile Comisiei Europene sau cea de energie, unde România are marile potențial de a fi hub de securitate energetică, de producție de energie care să asigure necesarul pentru toată regiunea centrală și est europeană. Pot fi niște opțiuni în care pot să contribui cu experiența și expertiza acumulată în 16 ani în Parlament European. Mai există și Comisia de Afaceri Europene, o comisie separată, cu statut special și care e puntea între instituțiile europene și Parlamentul României. Rămâne de stabilit după ce vom avea un tablou al numărului de parlamentari pe care îl va avea PNL”, a explicat vicepreședintele PNL.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: