VIDEO C. Ciucu: Insula Lacul Morii va fi unul dintre cele mai faine locuri din oraș, mult mai frumos decât Herăstrăul

Peste câteva săptămâni, la începutul lunii iunie, în București și în țară vor avea loc alegeri locale, în cadrul cărora vor fi votați primarii pentru un mandat de patru ani. În contextul campaniei electorale, Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 al Capitalei, a fost invitat în platoul emisiunii Puterea Știrilor, unde a vorbit despre problemele zonei, despre proiectele prezente, cum ar fi Insula Lacul Morii.

„Suntem într-un stadiu foarte avansat, deși până acum, insula Lacul Morii putea sp fie amenajată. Îi dădeam unei firme oarecare proiectarea, ura și la gară… veneau niște oameni, desenau ceva acolo și aveam un proiect care era, acum, în execuție, sau gata deja. Am preferat să venim cu un concurs de soluții internațional, cu soluții de arhitectură și de peisagistică și de funcțiuni. De ce? Când vii cu un concurs de soluții, ai mai multe proiecte internaționale de arhitectură în competiție între ele. Ai un juriu care-i format din specialist și nu din funcționari din primărie și de mine. Ei punctează cele mai valoroase proiecte. A durat un an această procedură. Este de fapt o procedură de achiziție. Asta întrucât câștigătorul concursului va primi proiectarea. Am avut un câștigător, i s-a dat proiectarea, a făcut proiectul, am luat fel și fel de avize și avize”, a afirmat primarul.

Acesta a mai adăugat că a fost nevoie de multe avize pe zona de siguranță, după care, anul acesta, pot începe lucrările. Practic, după încheiera procesului de atribuire, cinci sau șase luni, spune Ciprian Ciucu, pentru care proiectul este unul foarte important.

„E dorința mea ca acesta să fie unul din cele mai faine locuri din București, adică eu cred că o să bată la fund Herăstrăul. De ce? Să ai o apă în oraș – este o binecuvântare. Este un mare noroc. Npoi, aici, avem un baraj artificial cu aspect antropic, deci construit de către oameni, cu caracter carate industrial iar noi îi vom da o înfățișare cât mai naturală, pentru că, de exemplu, va avea insule plutitoare pentru faună, ca să-și depună păsările ouăle. Pe insulă, vom avea facilități de tip plajă, adică  malul va fi ridicat, deci vom avea plajă, salvamari, volei pe plajă, ca un ștrand îngrădit, delimitat. Vom avea sportul sporturi nautice fără motor, că nu vreau să văd motoare într-o oază de liniște în primul rând. Deci windsurf, paddeling, din categoria aceasta”, a enumerat primarul sectorului 6.

În ce privește valoarea investiției, acesta spune că vorbim despre 38 de milioane de lei, întrucât este o insulă cu suprafață mare, care este posibil să fie obținuți dintr-o finanțare europeană.

„Iată, în dreapta va fi zona de plajă, care coboară frumos la nivelul apei, după care va fi debarcaderul, vom planta 300 de arbori și va rămâne și o zonă de evenimente de dimensiuni medii, adică organiza  evenimente culturale de bună calitate, unde să vină până la 5000 de oameni”, a mai afirmat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: