VIDEO Dobre: Când un politician e acuzat de o instituție a statului, trebuie să facă un pas înapoi din viața publică

Ciprian Dobre, invitat Puterea Știrilor 10.10

 

VIDEO C. Dobre, despre acuzațiile aduse lui N. Tătaru: Ca politicieni, e normal să facem un pas lateral din viața publică și să așteptăm concluziile

Nelu Tătaru, fostul ministru al sănătății, a fost acuzat de DNA de luare de mită. Dacă un jurnalist, de exemplu, se poate întreba de ce acuzația a fost formulată acum, în plină campanie electorală și nu mai devreme, un politician nu-și poate permite să facă același lucru, a afirmat Ciprian Dobre, în direct la Puterea Știrilor.

„Ca reprezentanți ai unor partide politice, pentru noi este important să lucrăm pentru a spori încrederea în instituțiile publice. (…) Sigur că da, am și eu suficiente semne de întrebare, însă pentru mine, ca politician și membru al Partidului Național Liberal, este important să nu denigrezi instituții ale statului român. Cred că, până la urmă, cel mai important lucru este ca atunci când o instituție a statului român s-a sesizat împotriva noastră, chiar dacă facem și politică, să ne punem la dispoziția organismelor de cercetare, să părăsim, să facem un pas lateral din viața publică, să așteptăm soluțiile”, a explicat președintele PNL Mureș, referindu-se la faptul că Nelu Tătaru a fost demis de la șefia filialei Vaslui.

Însă, a adăugat liberalul, rămâne un semn de întrebare în ce privește faptele de care este acuzat fostul ministru al sănătății, respectiv luare de mită în formă continuată. Acesta este de părere că dosarul ar trebui cercetat de un parchet al Tribunalului Vaslui și nu de Direcția Națională Anticorupție.

„Cred că lucrurile serioase trebuie discutate serios și atunci să lăsăm găinăriile în seama altora. Dacă vorbim serios”, a subliniat Ciprian Dobre.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: