VIDEO Câciu: Voucherele pentru energie vor dispărea, dar vom avea alte forme de sprijin pentru plata facturilor

Adrian Câciu, invitat Puterea Știrilor 17.09

Dincolo de chestiunea recalculării pensiilor, o altă problemă care-i preocupă pe români este cea a voucherelor pentru energie. Această formulă de sprijin a fost una temporară, finanțată din exercițiul 2014-2020, însă partea de ajutor de încălzire, inclusiv plafonarea prețurilor, va continua până în martie 2025, a afirmat Adrian Câciu, în cadrul emisiunii Puterea Știrilor.

„Vom vedea cum va fi prelungită această măsură pentru persoanele vulnerabile. Pe de altă parte, în luna noiembrie, când vom avea toate datele privind inflația, privind evoluția situației economice, vor fi măsuri de sprijin pentru cetățenii vulnerabili. Deci nu vor mai fi voucherele acelea clasice, dar asta nu înseamnă că nu vor fi în continuare elemente de sprijin pentru plata facturilor la energie”, a spus ministrul Fondurilor Europene.

Chiar în această toamnă, în noiembrie, a explicat acesta, Ministerul Energiei va face o analiză privind prelungirea măsurii de plafonare, întrucât piața este una extrem de instabilă.

„Din punctul meu de vedere, uite, o dezbatere pe care trebuie să o facă cei din Parlamentul European, pentru că este o piață a energiei unică în Europa, și reglementările se dau la nivel european. Trebuie intervenit acolo, structural. Nu s-a intervenit în acești doi ani de zile, structural, din partea Comisiei Europene. Trebuia să nu mai fie prețul de a doua zi, să fie contracte bilaterale, să fie contracte care să permită un preț rezonabil, predictibil”, a subliniat Adrian Câciu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: