Skip to content
Călărași Știri locale

VIDEO Călăraşi: Pompierii intervin pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de deşeuri care aparţine unei firme ce se ocupă de sortare

captura video

O suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi, pe care sunt depozitate deşeuri şi care se află în proprietatea unei firme care are ca obiect de activitate sortarea deşeurilor, a fost cuprinsă de un incendiu, iar pompierii intervin şi marţi pentru stingerea acestuia.

Conform datelor furnizate, marţi după-amiază, de Prefectura judeţului Călăraşi, incendiul se manifestă la staţia de sortare a deşeurilor din localitatea Ulmeni.

„În data de 02.08.2021, ora 17:35, echipaje specializate de stingere din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au fost solicitate să acţioneze pe raza localităţii Ulmeni, pentru stingerea unui incendiu de deşeuri, care se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 4.000 de metri pătraţi, un teren proprietate privată aparţinând unei societăţi comerciale, care are ca domeniu de activitate sortarea deşeurilor”, au scris, marţi după-amiază, pe Facebok, oficialii Prefecturii Călăraşi.

Conform acestora, la sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta cu flacără deschisă şi cu fum dens, existând risc de extindere a arderii la celelalte grămezi de deşeuri.

La locul incendiului se acţionează cu 11 autospeciale de stingere, în ajutorul pompierilor din Călăraşi venind şi colegii din cadrul I.S.U. Bucureşti-Ilfov.

În noaptea de luni spre marţi, locuitorii din zona Ulmeni au fost anunţaţi prin sistemul de alerte de urgenţă despre  incendiu, acestora recomandându-li-se să închidă uşile şi ferestrele şi să oprească aparatele de ventilaţie.

„La acest moment incendiul a fost localizat şi nu mai are flacără, însă se insistă cu toate forţele şi mijloacele prezente la locul evenimentului pentru lichidarea totală, fiind posibil ca în cursul acestei după amieze să se finalizeze intervenţia”, a precizat sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *