Skip to content
Politică

VIDEO Mihai Chirica a început campania la Primăria Iaşi printr-o gafă: Analfabetismul să nu plece din oraşul nostru, ci dimpotrivă

Inquam Photos / Ilona Andrei

Deputata PSD Camelia Gavrilă şi candidată la Primăria din Iaşi din partea social-democraţilor a taxat gafa făcută de Mihai Chirica care candidează pentru un nou mandat pe listele PNL.

Ea a precizat că acesta propune ca „analfabetismul să nu plece niciodată din oraşul nostru”, un mesaj absurd, considerând inacceptabilă lipsa de proprietate a termenilor de către Chirica.

Oricine poate greşi în comunicarea orală, există emoţii, fraze mai lungi, un acord gramatical se poate pierde prin distanţa dintre cuvântul determinat şi determinantul acestuia, dar nu putem accepta confuziile de termeni, mesajele absurde, lipsa de proprietate a termenilor, care denotă fracturi de logică şi discurs clişeizat.

Deci, domnule primar, încă în funcţie, dumneavoastră propuneţi ca «analfabetismul să nu plece niciodată din oraşul nostru…»”, a scris Camelia Gavrilă marţi pe Facebook.

Deputata PSD a adăugat că, deşi a avut un umor involuntar, este trist şi nepotrivit mesajul transmis de Mihai Chirica generaţiei tinere.

Interesant, plin de umor involuntar, dacă nu ar fi tristă constatarea şi nepotrivit mesajul pentru generaţia tânără. Cu indulgenţă, vă acord nota 5, o promovare la limită, pentru „analfabetismul funcţional” regăsit frecvent în dezvoltarea oraşului nostru!”, a conchis Gavrilă.

Reacţia acesteia vine după ce primarul Iaşiului Mihai Chirica a afirmat luni, la depunerea candidaturii, că „analfabetismul să nu plece niciodată din oraşul nostru”.

Vom continua proiectele noastre, să ne dezvoltăm, să promovăm un mediu curat, să aducem cât mai multe zâmbete pe feţele copiilor noştri, să le facem un sistem educativ de prim rang, iar analfabetismul să nu plece niciodată din oraşul nostru, ci dimpotrivă, să rămânem un exemplu pentru ţară prin rezultatele pe care în patru ani de zile le-am avut, an de an stând în topurile naţionale cu copiii noştri”, a spus Mihai Chirica.

Mihai Chirica a fost exclus din PSD, la începutul lunii februrie a anului 2018. Acum el candidează pentru un nou mandat de primar al Iaşiului din partea PNL. Ministrul Mediului Costel Alexe a intrat şi el în cursa pentru şefia Consiliululi Judeţean Iaşi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *