VIDEO Cât de grele au fost subiectele de la Evaluarea Națională. Ce spune Ministerul Educației

Sursa foto: Inquam Photos/George Calin

Secretarul de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion, a declarat în cadrul emisiunii Puterea Știrilor că subiectele de la Evaluarea Națională din acest an au fost echilibrate și corect concepute, în ciuda diverselor opinii contradictorii exprimate public.

„N-aș spune că au fost mai grele. Întotdeauna Centrul Național de Poliție și Valoare în Educație încearcă să facă niște subiecte cât mai echilibrate. Nu facem subiecte nici pentru olimpici și nici pentru elevii aflați în situația de corigență. Ori asta este o adevărată știință, pe care nici eu, nici dumneavoastră și nici ascultătorii noștri nu o pot avea, să faci subiecte calibrate astfel încât rezultatele obținute să se încadreze într-o distribuție cât se poate de normală, adică este normal la orice examen extremele să se atingă greu. Și când spun extreme, vorbesc și de note de 10 și note de 1, iar distribuția notelor să se facă undeva în jurul mijlocului intervalului de notare. Din acest punct de vedere, considerăm că subiectele au fost așa cum trebuie.

Mai mult decât atât, dacă veți urmări reacțiile publice cu privire la subiecte, veți găsi păreri total contradictorii de la persoane care aparțin acelorași categorii. Chiar și în rândul profesorilor am văzut păreri publice cum că subiectele au fost fie foarte grele, fie foarte ușoare. Nefiind o părere general acceptată în societate, putem trage și de aici concluzia, chiar dacă nu una foarte științifică, că subiectele n-au fost nici exagerat de grele, nici exagerat de ușoare.” a declarat Sorin Ion.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: