VIDEO Cătălin Țone: România importă infracționalitate în zona traficului de droguri

Cătălin Țone, invitat Puterea Știrilor 14.08

Ultimele date privind consumul de droguri în România, eficiența în combaterea fenomenului, care sunt motivele care stau în spatele „exploziei” acestui fenomen la noi, sunt doar câteva dintre întrebările la care a răspuns Cătălin Țone, expert antidrog, în emisiunea Puterea Știrilor cu Marinela Angheluș.

„Din nefericire, dacă este să fim foarte sinceri, în ultima perioadă cazurile s-au înmulțit.  Mai nou, se pare că tânărul din Pucioasa care a săvârșit tentativa de omor asupra fetiței de 11 ani și vă spun în premieră, era sub influența drogurilor, avea ceva tulburări psihice, dar ele au fost declanșate sau întreținute de consumul de droguri. Să nu uităm că substanțele stimulante au stat la baza multor crime în România. (…) Vedem modul de operare, sunt extrem de variate, vedem că România importă infracționalitate în zona traficului de droguri, adică infractorii români se duc în străinătate, intră în diferite rețele, în diferite organizații, învață modalitatea de traficare, cum să producă aceste droguri”, a afirmat expertul antidrog.

Românii sunt inventivi, a adăugat acesta, însă, din păcate, inteligența este folosită în scop negativ în săvârșirea de infracțiuni. Cătălin Țone este de părere că surprizele nu vor înceta să apară, întrucât sunt informații potrivit cărora autoritățile din exterior deja instrumentează cazuri importante în care sunt implicați români.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: