Skip to content
Politică

VIDEO Câteva informații-cheie pentru a descifra cazul Gavriș. Șantajul USR la ministrul Bode

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministerul de Interne se află în această perioadă pe un butoi de pulbere. Scandalul iscat de imaginile apărute în spațiul public cu adjunctul șefului Poliției Capitalei, Radu Gavriș, cel care ar fi încălcat restricțiile anti-COVID-19 participând la o petrecere într-un restaurant din Centrul Vechi, scoate la iveală detalii mai puțin cunoscute despre „operațiunea” din Ministerul de Interne.

Surse din conducerea liberală au dezvăluit pentru PS News că Radu Gavriș gravitează de multă vreme în anturajul celor de la USR PLUS, încă de pe vremea în care Ministerul de Interne era condus de Carmen Dan. Numele lui a fost folosit de echipele de comunicare ale USR PLUS pentru a critica modificările Codului Penal operate de PSD, în special scoaterea din dosare a fotografiilor și imaginilor video făcute fără mandat.

De altfel, în negocierile cu PNL, Radu Gavriș a fost propunerea tandemului Barna-Cioloș pentru funcția de secretar de stat în Ministerul de Interne, iar dacă nu apăreau imaginile din Centrul Vechi, ar fi fost numit în această săptămână.

Gavriș a strâns relațiile cu USR PLUS după ce a fost mutat disciplinar din București, unde conducea Serviciul Omoruri, la IPJ Harghita.

În august 2020, imaginile în care șeful Poliției Române de atunci, Liviu Vasilescu, apare împreună cu membrii clanului Pian stârnesc un nou scandal la vârful MAI, iar Radu Gavriș primește și el doza de victimizare publică, după ce se zvonește că el l-ar fi ”turnat” pe șeful Poliției, iar drept răzbunare a fost mutat IPJ Harghita.

Se pare că între Gavriș și fostul șef al Poliției Române, Liviu Vasilescu, există un război mocnit de doi ani, fostul șef de la Omoruri râvnind la poziția lui Vasilescu.

Acum, după ce a fost surprins și el de imagini într-o situație cel puțin la fel de compromițătoare, Gavriș și apropiații săi din USR PLUS vor răzbunare. Presa apropiată de USR a avansat deja ideea că Gavriș ar fi victima victima unui filaj ilegal făcut de DIPI sau DOS, servicii secrete ale Poliției.

Mai mult, șeful Secției de poliție din Centrul Vechi, Cristian Ghica, prieten cu Gavriș și apropiat, la rândul său, de USRPLUS, susține public teoria filajului ilegal.

„Care a fost temeiul legal al filajului? DIPI, DOS, „filajul” lui Șchiopu de la SIC DGPMB (SIC care nici în prezent nu se ocupa de cele aproape 500 de înșelăciuni cu același mod de operare din București), au ieșit la plimbare în mod spontan în același loc? Sau au fost trimiși?

De către cine? De ce? Urmărirea fără drept a unei persoane este infracțiune. Supravegherea video, audio sau prin fotografiere se poate face numai în baza unui mandat de supraveghere dat de un judecator. Aveau toți fotografii ăștia de ocazie un mandat sau au executat orbește un ordin ilegal?”, a scris Cristian Ghica pe Facebook.

Potrivit surselor PS News, USR PLUS ar vrea să folosească scandalul acestui presupus filaj ilegal pentru a-i forța mâna ministrului de Interne, Lucian Bode, să opereze schimbări la vârful Poliției și al ministerului, prilej pentru partidul lui Barna și Cioloș să-și promoveze oamenii în poziții-cheie.

Cazul Gavriș va fi, așadar, pretextul pentru un nou război politic în interiorul coaliției de guvernare, prin care USR PLUS va încerca să-i vulnerabilizeze poziția ministrului liberal de Interne, Lucian Bode.

Puteți vedea imagini cu Radu Gavriș la petrecerea din Centrul Vechi AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *