VIDEO Caz halucinant în India: Un funcţionar a ordonat golirea unui baraj pentru a-şi recupera smartphone-ul

Rajesh Vishwas / Twitter
Rajesh Vishwas / Twitter

Un funcţionar guvernamental din India a fost suspendat din post, după ce a ordonat golirea unui rezervor de apă pentru a-şi recupera un smartphone, care i-a căzut în rezervor în timp ce-şi făcea un selfie, relatează The Associated Press.

Inspectorul alimentar Rajesh Vishwas şi-a scăpat smartphone-ul Samsung în barajul Kherkatta, în statul Chhattisgarh (centru), săptămâna trecută, potrivit cotidianului The Times of India (TOI).

Vishwas le-a cerut mai întâi unor scafandri locali să caute telefonul în apă, subliniind că acesta conţinea date guvernamentale sensibile.

Însă aceste eforturi au eşuat, iar el a cerut ca rezervorul să fie golit cu pompe diesel.

În trei zile, peste două milioane de litri de apă au fost pompaţi – cu care se pot iriga 607 hectare de terenuri agricole în timpul verilor toride din India, potrivit ziarului, notează news.ro.

Vishwas apare, în înregistrări video devenite virale pe reţele de socializare, stând sub o umbrelă roşie, în timp ce rezervorul este golit.

El a declarat presei locale că apa din rezervor nu putea să fie folosită la irigat şi că a primit autorizaţie de la un oficial de rang înalt să o golească.

Smartphone-ul acestuia a fost până la urmă găsit, dar nu a pornit, pentru că era plin de apă.

Autorităţile l-au suspendat pe Vishwas din funcţie, după ce acesta a fost acuzat de irosirea resurselor de apă.

India este una dintre cel mai afectate ţări de secetă, iar temperaturi extreme au antrenat o penurie gravă de apă, care a condus le pierderi de recolte, incendii de pădure şi întreruperi ale alimentării cu energie.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL