VIDEO Ciolacu, despre liste comune PSD-PNL la alegeri: Nu vorbim de un USL 2

Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, despre posibilitatea unor liste comune PSD-PNL la alegerile de anul viitor, că nu vorbim de un USL 2, şi că, în cazul în care ei simt că românii au încredere în această coaliţie, pot veni cu un program de ţară şi cu o abordare comună în anul următor. Nu este o decizie, este o discuţie, a mai spus premierul. Ciolacu a infirmat discuţii privind un candidat comun al celor două partide la alegerile prezidenţiale dar a menţionat că după 20 de ani cu preşedinte de dreapta crede că e cazul ca România să aibă şi un preşedinte de stânga.

Întrebat dacă ia în calcul un candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidenţiale, Marcel Ciolacu a declarat:

”De obicei, în politică niciodată nu spui niciodată. Nu a fost această discuţie până acum, au existat discuţii până la urmă, ca şi între colegi, am văzut ce a declanşat declaraţia mea. Au fost discuţii şi de liste comune. Nu vorbim de un USL 2, în cazul în care noi simţim că românii au încredere în această coaliţie, putem veni cu un program de ţară şi cu o abordare comună în anul următor. Nu este o decizie, este o discuţie. Este posibil, nu este posibil. Nu are nimeni nimic decis în acest moment”, a spus premierul.

Marcel Ciolacu a precizat că, pentru el, ca premier, urgenţa numărul unu este să încerce să facă lucruri bune şi să construiască ceva sustenabil în România şi să se ţină de promisiunile făcute faţă de români şi să implementeze reformele asumate.

”Ca şi preşedinte al partidului, prioritatea mea numărul unu dunt primele alegeri, alegerile europarlamentare. Până la alegerile pentru funcţia de preşedinte este cale lungă”, a mai spus Ciolacu.

Despre renunţarea de către PSD la un caniddat la prezidenţiale, în favoarea PNL, Ciolacu a spus: ”Momentan, să depăşim europarlamentarele. În schimb, cu adevărat, după 20 de ani cu preşedinte de dreapta cred că e cazul ca România să aibă şi un preşedinte de stânga”.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: