VIDEO Ciolacu, în proiectul prezidențial: ‘Cea mai mare provocare a României este declinul demografic’

Sursa foto: Partidul Social Democrat

Candidatul PSD la prezidențiale, Marcel Ciolacu, a declarat duminică, la Parlament, la evenimentul de lansare a Proiectului de Țară, că modernizarea României presupune rezolvarea problemei forței de muncă, iar cea mai mare provocare a României este declinul demografic.

„Am făcut, în sfârșit, dreptate pentru 3,8 milioane de pensionari. Este a doua lună în care pensionarii primesc pensiile mărite. Și vom continua să le creștem pentru că, acești oameni care au muncit, merită respectul nostru. Totodată, de la 1 ianuarie 2025, ne vom alinia la salariul minim european. Vorbim de un venit de 800 de euro brut pentru 1,4 milioane de angajați. Și vreau, pentru cei cu venituri mici și medii, să reducem și povara fiscală, astfel încât oamenii să rămână cu mai mulți bani pentru familiile lor. Mai mult, am fost pe șantierele de pe Autostrada Moldovei, din Oltenia sau din Banat și am întâlnit mulți profesioniști, oameni cu experiență, care mi-au spus că, după mulți ani, au decis să se întoarcă în România. Pentru că și aici primesc aceleași salarii. În plus, costul vieții este mai mic și trăiesc mai bine!

În 2022, 190 de mii de români au revenit în țară. Mai mulți decât cei care au plecat. E un început! Dar, dacă vrem ca românii să se întoarcă acasă, trebuie să le oferim nu doar salarii similare, ci și condiții: autostrăzi și șosele de mare viteză, spitale bine utilate și școli moderne. Vreau să unim Moldova de Transilvania și Țara Românească prin drumuri rapide și autostrăzi. Vreau să conectăm portul Constanța și marile municipii ale țării la rețeaua europeană de autostrăzi. Ne unim, astfel, prin drumuri rapide, atât cu Republica Moldova, cât și cu statele din vestul Europei. Dar ne unim și cu românii din Diaspora! Zilele trecute, pe traseul Autostrăzii Moldovei, am discutat cu localnicii comunelor învecinate. Toți mi-au spus că această autostradă este cea mai mare șansă pentru dezvoltarea zonei. Și asta, pentru că se vor construi zeci de depozite și spații logistice, va crește traficul de mărfuri și vor apărea mii de noi locuri de muncă bine plătite.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: