VIDEO Premierul anunță: Pensiile sub 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate de la 1 octombrie

Sursa foto- x


Premierul Marcel Ciolacu a anunţat miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că mniştrii Muncii şi Finanţelor lucrează deja la actul normativ privind neimpozitarea pensiilor sub 3000 de lei, astfel încât să fie adoptat la timp în Guvern şi pensionarii să primească pensiile cu noul plafon începând din octombrie.

„După cum ştiţi, am luat decizia ca toate pensiile sub 3.000 de lei să nu mai fie impozitate. Vorbim de o măsură care se va aplica din 1 octombrie pentru aproximativ 3 milioane de pensionari”, a anunţat din nou Ciolacu.

El a precizat că miniştrii Muncii şi Finanţelor lucrează deja la actul normativ.

„Miniştrii Muncii şi Finanţelor lucrează deja la actul normativ.astfel încât să îl adoptăm la timp în Guvern şi pensionarii să primească pensiile cu noul plafon începând din octombrie”, a explicat şeful Executivului.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi, la Craiova, despre creşterea până la 3.000 de lei a pragului pentru impozitarea pensiilor, că a vorbit şi cu ministrul Muncii şi a avut întâlnire şi cu ministrul Finanţelor, el precizând că nu este un efort bugetar foarte mare, în jur de 800 de milioane de lei. Ciolacu a mai spus că măsura va fi aprobată prin Ordonanţă de urgenţă.

Liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, a cerut apoi PSD să susţină în Parlament, săptămâna viitoare, proiectul de lege liberal care prevede majorarea plafonului până la care veniturile din pensii sunt neimpozabile, de la 2000 de lei la 3000 de lei.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: